2021-es pilótapiac: már csak három ülés szabad az F1-ben

Azzal, hogy a héten a Haas bejelentette 2021-es párosát, így Mick Schumacher szerződtetését is, minimálisra csökkent a betöltetlen helyek száma – háromból két esetben azonban élcsapatnál akad még kérdőjel.

m253225.jpg

Köszönhetően annak, hogy a héten újabb kérdések tisztázódtak, és most már hivatalos, hogy jövőre Nikita Mazepin és Mick Schumacher is a Haas színeiben mutatkozik be az F1-ben, kettővel csökkent a megválaszolásra váró kérdések száma. Általában nem meglepő, hogy a szezon utolsó heteiben még három ülés sorsa rendezetlen, az viszont már annál inkább, hogy többek között még a Mercedes és a Red Bull is adós egy-egy bejelentéssel, sőt, ha azt vesszük, utóbbi kettővel is, hiszen a harmadik üres ülés az Alpha Taurinál van.

Sajtóértesülések alapján a hétszeres világbajnok növekvő home office- és bérigénye miatt hónapok óta húzódnak az egyeztetések Lewis Hamilton és a Mercedes között, valószínűleg a helyzeten nemigen segít az sem, hogy a brit karanténba került, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje, emiatt a hétvégén – és talán az azt követőn is – George Russell helyettesíti.

A Red Bullnál sokk függ attól, mik a csapat szándékai Alexander Albonnal, aki egyértelműen az elvárt szint alatt teljesít. Az idő előrehaladtával ennek ellenére nem zárható ki 100%-osan, hogy végül nem szavaznak újra bizalmat a thai-brit pilótának, amennyiben nem, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez közül kerülhet ki Max Verstappen jövő évi csapattársa – a mexikói a hét elején is hangsúlyozta, hogy nincs más lehetősége az F1-ben maradásra, lehet, hogy 2021-ben kényszerpihenőre kell vonulnia.

Albonon múlik az is, hogy ki kapja az Alpha Tauri ülését, hiszen az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy a Red Bull visszafokozza őt, ahogyan azt egykor tette Pierre Gasly vagy éppen Danyiil Kvjat esetében, de az sem kizárt, hogy a japán Yuki Tsunoda lesz a befutó a Honda F2-ben versenyző protezsáltjaként. Akár Albon, akár Tsunoda kerül a kisbikákhoz, az Kvjat F1-es karrierjének a végét jelentheti.

Így fest jelenleg a 2021-es mezőny:

  • Mercedes: Valtteri Bottas (#77), ???
  • Red Bull: Max Verstappen (#33), ???
  • McLaren: Lando Norris (#4), Daniel Ricciardo (#3)
  • Aston Martin (Racing Point): Lance Stroll (#18), Sebastian Vettel (#5)
  • Renault: Fernando Alonso (#14), Esteban Ocon (#31)
  • Ferrari: Charles Leclerc (#16), Carlos Sainz (#55)
  • Alpha Tauri: Pierre Gasly (#10), ???
  • Alfa Romeo: Kimi Räikkönen (#7), Antonio Giovinazzi (#99)
  • Haas: Nikita Mazepin (#9), Mick Schumacher (#47)
  • Williams: Nicholas Latifi (#6), George Russell (#63)

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3716316478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása