F1: Megnevezte egyik 2021-es versenyzőjét a Haas – hivatalos!

Az amerikai istálló bejelentésének értelmében jövőre bemutatkozik a Formula–1-ben Nikita Mazepin.

1018340704-lat-20201113-gp2014_095903_onz9982-370_1.jpg

Ahogyan azt több hazai és nemzetközi orgánum is megszellőztette, kedd reggel bejelentette egyik versenyzőjét a Haas, mégpedig Nikita Mazepin személyében. A csapat közleménye szerint az orosz többéves szerződést írt alá.

A 21 éves pilóta egy fordulóval a szezon vége előtt az egyéni összetett harmadik helyén áll a Formula–2-ben, miután az év folyamán kétszer is nyert főfutamon, amin kívül még négy dobogós helyezést gyűjtött. Valószínűsíthető leendő csapattársához, Mick Schumacher hasonlóan második évét futja a sorozatban, debütáló évében azonban gyengén teljesítette az ART Grand Prix színeiben, noha 2018-ban második lett a GP3-ban.

„Életem álma válik valóra azzal, hogy Formula–1-es versenyző leszek. Nagyra értékelem a Gene Haas, Günther Steiner és az egész csapat által belém vetett hitet. Egy fiatal versenyzőnek adnak lehetőséget, azért hálás vagyok nekik” – mondott köszönetet a Haasnak Mazepin, kiemelve annak csapattulajdonosát és -főnökét. – „Már várom, hogy megkezdjük együttműködésünket, mind a pályán, mind azon kívül.

nikita_mazepin_hitech_grand_prix_c_formula_motorsport_limited_2.JPG

„Lelkes vagyok aziránt, hogy megmutathassam képességeimet az erős F2-es év után. A csapat pedig várja visszajelzéseimet és benyomásaimat a 2021-re és az azt követő időszakra szánt csomagjainak finomhangolása végett. Vállalom ezt a felelősséget, sőt alig várom, hogy kezdetét vegye” – tette hozzá.

A csapatfőnök Günther Steiner örömmel fogadta új versenyzőjét. „Nikita bizonyított idén a Formula–2-ben győzelmeivel és dobogóival, összességében erős szezont fut. Érett versenyzővé fejlődött, miközben megjárta a különféle juniorszériákat. Izgatottan várom, hogy lássam, mire lesz képes Nikita az F1-ben, ahogyan azt is, hogy lehetőséget biztosítunk neki ahhoz, hogy a legmagasabb rangú sorozatban versenyezhessen a világon” – nyilatkozta az olasz.

Várhatóan a következő hetekben másik versenyzőjét is bemutatja a Haas, aki szinte biztosan Mick Schumacher lesz. Ezt támasztja alá az is, hogy hétfőn Callum Ilott bejelentette, ő 2021-ben már biztosan nem lesz F1-pilóta. A Ferrari brit akadémistája épp Schumacher és Mazepin között, a második helyen áll a tabellán.

„Eljött az ideje annak, hogy bejelentsem, közölték velem, hogy nem fogok az F1-ben versenyezni 2021-ben. Ezt már tudtam pár hete. Csalódott vagyok, de még keményebben fogok dolgozni a folytatásban, hogy 2022-ben megtörténhessen. Bárhogy, még van egy bajnokság, amit meg akarok nyerni” – írta a 22 éves ifjonc.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616310278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása