F1: Robbant a bomba – kiderült, hogy marad-e Pérez a Racing Pointnál!

A mexikói versenyző szerdán este, Facebook-oldalán jelentette be, hogy az év végén távozik a Racing Pointtól. B-terve nincs, de így rövidesen Vettel és az Aston Martin házasságát is bejelenthetik.

gp2008_081029an3i3993-large.jpg

Az már egészen biztos, hogy jut téma a Toszkán Nagydíj csütörtöki médianapjára, szerdán este ugyanis váratlanul bejelentette Sergio Pérez, hogy 2020 végén különválnak az útjai a Racing Pointtal. Így számítani lehet arra, hogy rövidesen a jövőre gyári Aston Martinná alakulat istálló megerősíti Sebastian Vettel szerződtetését, noha a mexikói szerződése 2021-re és 2022-re is érvényes volt.

Pérez közleményében sok sikert kívánt Lawrence Strolléknak a gyári projekthez, ugyanakkor megjegyezte, kissé fájlalja, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis B-terve nincs – ha meg lesz is, azon is múlik majd, hogy az adott lehetőség motiválja-e kellőképpen arra, hogy minden egyes köréből 100 százalékot hozzon ki, ahogyan azt tette a Force Indiánál, illetve – a 2018-as csődeljárást követően – a Racing Pointnál az elmúlt hét év során.

A 30 éves versenyző azonban nincs abban a helyzetben, hogy válogasson, amennyiben a Formula–1-ben szeretne maradni (márpedig ezzel kapcsolatos szándékát jelezte). Két lehetséges választása van, mégpedig az Alfa Romeo és a Haas, viszont az idei szezonban finoman szólva egyik sem tündököl, ami a Ferrari motorproblémáinak is betudható, amiket a közeljövőben biztosan nem fognak tudni megoldani az olaszok.

Amíg Vettel potenciális leendő csapattársa, Lance Stroll a negyedik helyen áll az összetettben, addig Pérez a 11. helyről várja a szezon második felét, igaz, a két silverstone-i versenyt ki kellett hagynia koronavírus-fertőzöttsége miatt, ez idő alatt a csapat korábbi versenyzője, Nico Hülkenberg helyettesítette őt.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4916195948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása