Itt a bejelentés, megvan Vettel új Formula–1-es csapata

A négyszeres világbajnok marad a Formula–1-ben, a Racing Point/Aston Martin színeiben folytatja.

20051-spanish-gp-race_1.jpg

Májusban közölte a Ferrari, hogy az idei szezon után már nem tart igényt Sebastian Vettel szolgálataira, sebtében be is jelentette a jelenlegi McLaren-pilóta Carlos Sainz Jr.-t a német utódjaként. Már ekkor felröppentek a pletykák, melyek szerint Vettel a leendő Aston Martinhoz érkezhet, így az átalakuló Racing Pointnál Sergio Péreznek nem maradna hely, tekintve, hogy a másik pilóta, Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll irányítja a csapatot 2018 nyarán végbement csődeljárás óta.

Az elmúlt hetekben alább hagyták az ezzel kapcsolatos híresztelések, már-már azt lehetett hinni, hogy a gyári csapattá alakulást leszámítva marad minden a régi Racing Pointnál, ezzel szemben szerdán este jött Sergio Pérez meghökkentő bejelentése, miszerint hét szezon után, 2020 végén elhagyja a Force India/Racing Point csapatát, méghozzá úgy, hogy nincs B-terve, és két Ferrari-motoros csapatot, az Alfa Romeót és a Haas-Ferrarit leszámítva alternatívája sem igazán. Csütörtök reggel pedig megerősítette a csapat, hogy Vettel több évre aláírt, jövőre már versenyzöldben láthatjuk.

A BMW Sauber, a Toro Rosso, a Red Bull és a Ferrari után az Aston Martin lesz Vettel negyedik csapata a Formula–1-ben, előtte viszont még le kell gyűrnie hátralevő kilenc versenyét a mostani idényből. Amennyiben nem vesszük ide a csonka bemutatkozó szezonját 2007-ből, a 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerző német pályafutása eddigi legrosszabb szezonját futja idén: mindössze a 13. helyen áll a pontversenyben, legjobb eredményének pedig a Magyar Nagydíjon elért 6. hely számít.

„Örülök, hogy végre megoszthatom ezt, a jövőmmel kapcsolatos, izgalmas hírt. Rendkívül büszkén mondom, hogy 2021-től Aston Martin-pilóta leszek. Ez egy új kaland számomra, egy igazán legendás autógyártóval. Lenyűgöznek az eredmények, amiket a caspat idén elér, és hiszek benne, hogy a jövő még fényesebb lesz” – kommentálta a hírt Sebastian Vettel.

„Lawrence energiája és sport iránti elköteleződése inspiráló, és hiszem, hogy valami különlegeset építhetünk fel együtt” – folytatta a 33 éves pilóta. – „Még mindig imádom a Formula–1-et, az egyedüli motivációm pedig az, hogy a mezőny elejében harcoljak. Ha ezt az Aston Martinnal megtehetem, óriási megtiszteltetésben lesz részem.” 

389a2764-9765-4d13-9d51-a21719136aad.jpg

„Silverstone-ban mindenki izgatottan fogadta a hírt, hiszen Sebastian bizonyítottan bajnok”

– vezette fel Vettel érkezését Otmar Szafnauer csapatfőnök-vezérigazgató. – „Ezáltal győztes mentalitást hoz, ami összhangban az ambícióinkkal a jövőre nézve, Aston Martin F1 Teamként. Legyen szombat vagy vasárnap, délután Sebastian a legjobbak egyike. Nem gondolom, hogy lenne jobb versenyző, aki segíthetne nekünk az új érában. Kulcsszerepe lesz abban, hogy a következő szinte emelje a csapatot.” 

 

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816196098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása