Eldőlt, hogy osztanak-e bajnoki címet Kiss Norbiéknak a kamion-Eb-n!

Döntöttek a kamion Európa-bajnokság idei szezonjának sorsáról: sem az egyéni, sem a csapatoknak kiírt értékelésben nem hirdetnek bajnokot 2020-ban.

unnamed_38.jpg

Miután múlt hét pénteken bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az olaszországi Misanóba tervezett szezonzárót sem tudják megrendezni, szerdára pontot tettek a teljesen bizonytalan helyzet végére. Az oldalunknak eljuttatott közlemény értelmében nem értékelik a kamion Európa-bajnokság 2020-as szezonját, így Kiss Norbertet sem koronázzák háromszoros bajnokká.

Pedig kiválóan, várakozásokon felül indult Kiss számára a szezon: új csapatával, a Révész Truck Racing Teammel már a csehországi szezonnyitóról futamgyőzelemmel, a bajnoki összetett második helyén távozott. A brnói sikerekre Kiss is nagyon jó előjelként tekintett, mint azt a hungaroringi Super Racing Fesztivált megelőző sajtótájékoztatón – melyre a Braking News Motorsport is meghívást kapott – elmondta, habár ekkor már kétséges volt, hogy a kiváló formát sikerül-e bajnoki címre váltani. „Az egész bajnokság érvényességével kapcsolatban vannak kérdőjelek. Lehet, hogy így, három versenyhétvégével nem is lesz hivatalos év végi bajnoki értékelés” – válaszolta akkori kérdésünkre.

Ugyanis már Csehországban sem sikerült teljes értékű hétvégét futni, mivel az időjárási körülmények miatt elmaradt az egyik verseny. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző ennek ellenére kihozta a legtöbbet: három futamgyőzelemmel és egy második hellyel zárt hazai pályán, amivel a vezetést is átvette a pontversenyben MAN-jével, Baluval, amit mindössze néhány hónap leforgása alatt tettek versenyképessé.

timthumb_4.jpg

Úgy tűnt, van remény

Azt követően, hogy bejelentették, a koronavírus-járvány második hullámában emelkedő esetszámok és korlátozások miatt a misanói forduló is a belgiumi, a spanyol- és a franciaországi hétvége sorsára jutott, a bajnokság promóterénél próbáltunk tapogatózni a folytatás kapcsán. Megkeresésünkre az ETRA közölte:

Jelenleg az FIA-val folytattunk megbeszéléseket a bajnoki értékelésről erre az évadra vonatkozóan, amilyen hamar csak lehet, közzétesszünk egy frissítést ezzel kapcsolatban.

2021-re fókuszálnak

A bejelentés kapcsán Manuel Vidal, az FIA Kamionversenyzési Bizottságának elnöke köszönetet mondott a kamion-Eb promóterének erőfeszítéseiért és elszántságáért, illetve azért, hogy a rendkívüli nehéz helyzet ellenére is sikerült otthont adni a versenyhétvégéknek. „Csalódást keltő, hogy idén nem osztunk bajnoki címeket, de meg kell értenünk a helyzet súlyosságát” – tette hozzá.

Vidal bízik benne, azzal, hogy máris a 2021-es szezonra koncentrálnak, jó pozícióban lesznek ahhoz, hogy erős és versenyképes szezont rakjanak össze a következő évre.

Csakugyan csalódottságát fejezte ki a fejleményekkel összefüggésben Rolf Werner, a kamion-Eb ügyvezető igazgatója, amiért „a szezon korán véget ért, és ebből adódóan nem lesz bajnoki sorrend”. Köszönetet mondott a csapatoknak, a partnereknek és a rajongóknak, amiért a nehéz időkben is a bajnoksággal tartottak, noha utóbbiak a zárt kapus események lévén nem tartózkodhattak a pályán. „Családunk ezekben a nehéz időkben tartott össze igazán, mindenki erőfeszítésével két eseményt is sikeresen lebonyolítottunk: Mostban és a Hungaroringen” – jegyezte meg.

Werner a jövő évre vonatkozóan elárulta, hogy az elmúlt néhány hétben pozitív tárgyalásokat folytattak meglévő versenyszervezőikkel, hamarosan a 2021-es versenynaptárát is nyilvánosságra hozzák.

Kiss Norbi már tegnap megköszönte

A szombathelyi versenyző Facebook-oldalán már kedd este megköszönte csapatának és annak tulajdonosának, Révész Bálintnak az egész éves munkát, a rajongóknak pedig a szurkolást, hozzátéve, mint az be is bizonyosodott, idén már nem rendeznek több versenyt – akkor viszont még kérdéses volt, mi lesz a bajnokság végeredményének sorsa.

Sajnos törölték az Olasz versenyt és úgy néz ki nem is lesz idén több futamunk. Vagy legalábbis valami csoda kellene...

Közzétette: Kiss Norbi – 2020. november 3., kedd

Fotó: FIA ETRC sajtóközlemény, Richard Kitzenberger / FIA ETRC

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516274320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása