Kíváncsiak voltunk, mi lesz Kiss Norbi bajnoki címével, választ kaptunk a kamion-Eb promóterétől

Nem lettünk sokkal okosabbak, de egy jó hírrel így is szolgálhatunk.

kiss-norbert-2020-hungaroring.jpg

Múlt hét pénteken dőlt el, hogy a koronavírus-járvány Európát az elsőnél is jobban sújtó második hulláma miatt ellehetetlenült, hogy megrendezzék a kamion Európa-bajnokság misanói zárófordulóját. Az olaszországi finálét elvileg november 14-15-én tartották volna, a döntéssel viszont az egész szezon sorsa a levegőben lóg.

Már a Hungaroringen is kérdéses volt, hogy idén hirdetnek-e egyáltalán bajnokot, mivel a bajnokság nem felelt meg a minimum követelményeknek: ahhoz ugyanis, hogy érvényes legyen az idény, legalább három fordulót kellett volna rendezni, csakhogy már a csehországi nyitóhétvégét sem sikerült teljes egészében lebonyolítani, a cudar időjárás miatt négy helyett csak három futamra került sor.

Lefújták a kamion-Eb szezonzáróját, veszélyben Kiss Norbi bajnoki címe

Minden eddiginél nagyobb slamasztikával áll szemben a kamion Európa-bajnokság, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nem tudják megtartani a misanói szezonzárót.

Ezzel kapcsolatosan az fiaetrc.com-on megjelent közlemény is csak annyit tartalmazott, hogy az ETRA, vagyis a promóter már dolgozik a 2021-es versenynaptár összeállításán – az idei évről említést sem tett. Magyar szempontból pedig igen érzékeny kérdésről van szó, mivel jelenleg Kiss Norbert vezeti az összetettet, amit ha sikerülne megőriznie, háromszoros Európa-bajnokká avanzsálna.

Tisztázás végett még pénteken a bajnokság promóteréhez, az ETRA-hez fordultunk, melytől a következőket szerettük volna megtudni:

  • Azzal, hogy törölték a misanói fordulót, véget ért-e a kamion-Eb 2020-as szezonja?
  • Rangsorolják-e a versenyzőket az idei eredményeik alapján, vagy azok semmilyen bajnokság nem fognak beleszámítani?

Kedd reggel az ETRA sajtóosztálya e-mailben válaszolt megkeresésünkre.

Jelenleg az FIA-val folytattunk megbeszéléseket a bajnoki értékelésről erre az évadra vonatkozóan, amilyen hamar csak lehet, közzétesszünk egy frissítést ezzel kapcsolatban

– olvasható levelükben. A jó hír tehát, hogy (egyelőre) nem söpörték le teljesen az asztalról az idei évet.

Fotó: Richard Kienberger / FIA ETRC

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816270840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása