Győzelemmel kezdett Kiss Norbert a kamion-Eb-n

Úgy tűnik, jó döntésnek bizonyult, hogy Kiss Norberttel a Révész TRT az ismeretlenbe ugrott, a magyar csapat már az év első futamán a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett, noha az örömbe némi üröm is vegyült.

118469677_3195777013850692_4257274394242352214_o.jpg

Csapatot és márkát váltott 2020-ra Kiss Norbert, a magyar versenyző négy szezon után szakított a tankpool24-gyel és a Mercedesszel, idén már újra magyar csapatnál, nevezetesen a Révész Truck Racing Teamnél, valamint egy MAN-nel versenyez – a márkával 2014-ben és 2015-ben bajnoki címet szerzett.

Hónapokat csúszott a koronavírus miatt az idei szezon kezdete, az online bajnokság is kitartott szezon közepéig – melyet Kiss fölényesen húzott be –, az elmúlt hétvégén viszont már nem csak virtuálisan léphetett pályára a mezőny. Csehországban pedig nem is indulhattak volna jobban a dolgok Kiss Norbert számára: a szombathelyi versenyző mindkét szabadedzést az élen zárta, majd a pole pozíciót is megszerezte.

Nem is tékozolta el rajtelsőségét, a rajttól vezetve, magabiztosan előnyt kiépítve nyerte meg a szezonnyitót Mostban a Révész TRT versenyzője, mögötte a címvédő és hatszoros bajnok Jochen Hahn, valamint Sascha Lenz zárt a dobogón. A második versenyen is dobogón zárt volna a kétszeres Európa-bajnok magyar versenykamionjával, Baluval, ám egyszer GPS-hiba miatt túllépte a megengedett maximális sebességet, ezért időbüntetéssel sújtották, amivel a hatodik helyre esett vissza. A futamot a Buggyra Racing Freightlinerével a cseh Adam Lacko nyerte.

118588714_3198578310237229_8191692605111031613_o.jpg

„Mivel a kvalifikáció során csak egy tizeddel voltam gyorsabb, így tartottam attól, hogy a verseny szoros lesz, de szerencsére nem így alakult. A jó rajt után az élre álltam, majd egy piros zászló után a megismételt rajtot követően is elsőként jöttem el, és a futamon még jobb volt a tempóm, mint az időmérőn, így nagy különbséggel tudtam győzni”

– mondta Kiss Norbert a Braking News Motorsportnak eljuttatott közleményben. – „A második futamon a fordított rajtrácsos nyolcadik pozícióból felküzdöttem magam a harmadik helyre, és a győzelemért csatázhattam, de sajnos az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS-jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt, amiért 10 másodperces büntetést kaptam. Nagyon köszönöm Révész Bálintnak és a csapatnak, hogy ebbe belevágtunk, és rögtön ilyen jó eredménnyel kezdhettük a szezont!”

Jól indult a vasárnapi nap a magyar egység számára, Kiss óriási fölénnyel indított a reggeli bemelegítő edzésen, majd a második időmérő edzést is megnyerte. A folytatásban az időjárás kulcstényezőnek számított Mostban, a heves esőzések miatt végül csak egy versenyt tartottak, azt is kétórás csúszással. A 9 körösre rövidített viadalon Kiss Norbert felvezetésével rajtolt el a mezőny, ezúttal is magabiztos tempót diktált, az utolsó körökben azonban egy törött féktárcsa fosztotta meg az újabb sikertől, de ennek ellenére behozta a harmadik helyre Balut, Lenz és Lacko mögött zárva.

118597476_3200927340002326_3697681071576352048_o.jpg

„Az időmérő edzés remekül sikerült, de aztán eleredt az eső, és a pálya középső részén, ahol új aszfaltot kapott, nagyon megállt a víz, és ott mindenki esett-kelt. Jogosan intették le a futamot, mert elég veszélyes volt ez a rész.

Egy órával később újra indulhattunk, sikerült ismét vezetnem, de két körrel a vége előtt eltört a bal első féktárcsám, és csoda, hogy nem csúsztam ki. Végül sikerült behoznom az autót a harmadik helyen, ami nagyon jó eredmény, ennek örülök. Egy olyan pályán sikerült a hétvégén jól szerepelni, melyet mindenki ismer, sokan ide járnak tesztelni, ez jó előjel. Köszönöm a csapatnak a munkát, büszke vagyok a csapatra” – értékelte vasárnapi teljesítményét a 35 éves pilóta.

A szombati napot követően vezetett a pontversenyben, így viszont 37 pontjával a második helyről várhatja a folytatást Kiss, négy ponttal előzi őt Sascha Lenz (41), kettejük mögött Lacko (35) és Hahn (33) áll az összetettben. A következő fordulót az olaszországi Misanóban rendezik, szeptember 12-13-án.

Fotó: Kiss Norbi / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216183338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása