A Slovakiaringen is duplázott Tim Gábor

A pályaversenyzés világába négy év kihagyás után visszatérő magyar pilóta újabb eredményes hétvégét zárt a Swift Cup Europe-ban.

timgabor4.jpg

Júliusban derült ki, hogy az elmúlt éveket a ralizásban töltő Tim Gábor a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek hatására visszatér a versenypályákra, illetve a Swift Cup Europe-ba. Tim a Full Auto SE színeiben, 1,4 literes turbómotoros Swifttel uralja a mezőnyt, a szezonnyitón két futamot is nyert.

Annak ellenére, hogy a Salzburgringről bajnoki éllovasként távozott, korántsem volt biztos számára a folytatás, végül – részben – közösségi támogatás révén sikerült megszerezni a szükséges büdzsét ahhoz, hogy a Slovakiaringen is rajthoz állhasson. A bajnokság második fordulójára jelentősen, 22-re ugrott az indulók száma, ebből 14-en indulnak ugyanolyan autóval, mint a vanyarci versenyző.

Úgy döntött a 29 éves pilóta, hogy spórol a gumikkal – mivel azok száma korlátozott –, ezért az időmérő edzésen egy lapra tett fel mindent, de így is negyedik lett. „Nem vártam szélárnyékra, tiszta kört szerettem volna, vigyázva a gumikra. Ez sikerült. Az előttem lévők kihasználták a pálya adottságait, a rendkívül hosszú egyenesekben húzták egymást. Nincs gond a negyedik hellyel, ezen a pályán könnyű előzni” – értékelte időmérő edzését.

timgabor_1.jpg

Igaza is lett Tim Gábornak, mivel a frissebb abroncsokat jobban be tudta osztani. Szép lassan felzárkózott, majd az utolsó körben a vezetést is átvette, ezzel szezonbéli harmadik sikerét szerezve. „Ezen a pályán gyorsabbak az ellenfeleim, mint az előző hétvégén voltak. Nem volt könnyű előzni. Tudtam, ha túl korán előzök, akkor szélárnyékból visszajönnek. Utolsó körig vártam hát a végső előzéssel, ami összejött, és így sikerült megnyerni a futamot” – mondta az első futam után.

A fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik rajtkockából várhatta a második versenyt Tim. A kopottabb abroncsokon azonban nem volt könnyű dolga, mivel többen is újakat tettek fel. Ennek dacára feljött a második helyre, az utolsó körben azonban kuplunghiba miatt lelassult, ötödiknek esett vissza. A futamot az osztrák Dominik Haselstainer nyerte meg, komolyabb fölénnyel.

„Azt már a verseny közepén láttam, hogy az első hely elment. A többieknek új gumikon extra tapadása volt, sok időt vett igénybe az előzés” – magyarázta. – „A második helyre próbáltam feljönni, amikor eldurrant a kuplung olajvezetéke, és negyedik fokozatban ragadtam. Szerencsére volt annyi előnyöm, hogy az ötödik helynél jobban nem estem vissza a célig.”

timgabor2.jpg

Az újabb fordított rajtrács miatt a harmadik versenyen megint a negyedik helyről indulhatott Tim Gábor. Elölre új gumikat kapott, ennek köszönhetően egyhamar az élre tört, három másodperces előnyt épített ki a leintésig, így a Slovakiaringen is duplázott. „Ezúttal máshogy taktikáztunk. Gyorsan el akartam dönteni az első hely sorsát, és kiautózni egy biztonságos előnyt, hogy ne adjak szélárnyékot. Ez a második kör végére sikerült is. Ugyan Dominik mögöttem néha tudott közeledni, de mindig volt rá válaszom, és érdemben nem jelentett veszélyt. Nagyon jó volt a kocsi, köszönöm a csapatnak a tökéletes munkát az egész hétvégén” – összegezte gondolatait az újabb győzelmet követően, Tim aztán támogatóinak is köszönetet mondott.

A Swift Cup Europe 2020-as idénye szeptember 4-6-án, Csehországban folytatódik, a MotoGP-rajongók számára jól ismert brnói pályán.

Fotó: Tim Gábor Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316176954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása