TCR EU: Kettős Honda-siker, újabb hazai pontok Le Castellet-ben
TCR Europe 2020: Paul Ricard – 2. futam

A mezőnyhöz az utolsó utáni pillanatban csatlakozó Mike Halder sikerét hozta a TCR Európa-kupa második franciaországi futama. Néstor Girolami dobogóval zárta beugrását, Nagy Dániel újabb pontokat mentett a BRC nehéz hétvégéjén.

2020-2020_le_castellet_race_2---2020_tcr_europe_castellet_r1_7_mike_halder_64.jpg

Mike Halder kezdhette az élről a TCR Európa-kupa Paul Ricard-i nyitóhétvégéjének második, fordított rajtrácsos versenyét. A német TCR-ből viharos körülmények között távozott hondás jól jött el a rajtnál, ellenben a mellőle induló Sami Taoufik beragadt, így kapott egy boxutca-áthajtásos büntetést. Ezt követően Néstor Girolami vette át a második helyet, de a Honda gyári WTCR-kvartettjéhez tartozó argentin a második Európa-kupás győzelmét szerző Haldert már nem érte utol. Teddy Clairet-vel a legkevésbé sem bánt kesztyűs kézzel Girolami, a francia őrült védekezés árán futott be a Peugeot-val a harmadik helyen, Andreas Bäckman, Mehdi Bennani, a szezonnyitón győzedelmeskedő Daniel Lloyd és Jessica Bäckman ötöse előtt.

„Hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak, a szerelőimnek és a támogatóimnak, akik biztosították, hogy ilyen rövid idő alatt csatlakozhassak a TCR Európa-kupa mezőnyéhez” – összegezte gondolatait a leintés után Halder, aki a 2018-as barcelonai szezonzárón már indult a bajnokságban, hogy Tassi Attiláékát segítse a KCMG-nél, akkor is megnyerte a második futamot. – „Jó volt a rajtom, megtartottam a vezetést az 1-es kanyar után, így tudtam a saját versenyemre koncentrálni. Így azt is kontroll alatt tudtam tartani, amikor a visszapillantómban feltűnt Girolami. Nincsenek mérnökeink, mindkét autót én állítom be, tovább a rendezőkkel is nekem kellett egyezségre jutnom. Ezek után kijelenthető, hogy ez eddigi pályafutásom legfontosabb győzelme, amire igazán büszke vagyok.”

A másik Clairet-fivér, Jimmy versenye eközben már az indulás előtt megpecsételődött: hiába indult volna a hatodik helyről, hajtáslánc-probléma miatt a felvezető kör végén a boxba hajtott – igaz, később még visszatért a pályára. Tom Coronel kétszer is megjárta a boxutcát, mire kiállt a versenyből, miután Pepe Oriolával viaskodott. A spanyol a szombati versenyen sem maradt ki a „buliból”, míg Jessica Bäckmannel ezúttal Julien Briché akaszkodott össze, melynek következtében a francia jócskán lelassult. A peugeot-s veterán legjobb tízből is kikerült, végül csak tizennegyedikként intették le; a pályahatárokkal köztudottan nem ápol jó viszonyt, ezt most egy ötmásodperces büntetéssel „honorálták”.

A BRC-Hyundai-ok versenytempója a második futamon sem hozta a várt szintet. Nagy Dániel habár remekül rajtolt (négy pozíciót javított az első kör alatt), utána nem tudott előrébb kapaszkodott, de a 13.-ról rajtolva így 10. lett. „Egy brutál rajt után erős versenyt futottunk, sajnos nem volt sanszunk felvenni a versenyt az élmezőnnyel. 10. hely a második futamon, fontos pontok a bajnokságban!” – írta Facebook-oldalán Nagy a verseny után.A magyar pilóta Nicolas Baert Audija mögött ért célba, csapattársa, Mat’o Homola a 12. helyen, Oriola mögött futott be. Homola és Nagy kettőse 22, illetve 20 ponttal egymást követik az összetettben a 9-10. helyen, míg a három hét múlva esedékes, zolderi fordulót Lloyd várja a bajnokság élén, 69 egységgel a neve mellett. Egy ponttal előzi mindössze Bennanit, hárommal Girolamit, majd Teddy Clairet és Filippi következik a pontversenyben, 62 és 58 ponttal.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216174010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása