Fantasztikus eredményekkel zárt Michelisz Norbert a Nürburgringen

Győzelemmel kezdett, majd újabb trófeát gyűjtött be Michelisz Norbert németországi vendégszereplése során.

1_gtm220_28039jb_bu.jpg

Múlt hét szerdán derült ki, hogy mielőtt szeptember 11-13-án elrajtol a WTCR 2020-as idénye, Michelisz Norbert vendégpilótaként rajthoz áll a német TCR-bajnokság második, nürburgringi fordulóján. A magyar világkupagyőztes a 105-ös rajtszámú, Team Engstler indított Hyundai-jal már a szabadedzéseken kiemelkedett a mezőnyből, majd a pole-t is megszerezte, igaz, csak 17 ezredmásodperccel előzte Harald Proczykot.

Az első verseny rajtjánál Proczyk ugyan megelőzte Michelisz, de hamar bebizonyosodott, hogy csak azért, mert bemozdult a piros lámpák kialvása előtt, így áthajtásos büntetéssel sújtották. Ekkor Michelisz visszaszerezte a vezetést, a leintésig meg is őrizte, a magyart 1,6 másodperces távolságban követte Mike Halder, harmadikként pedig egy másik beugró versenyző, a TCR Európa-kupa szezonjára készülő Andreas Bäckman ért célba.

2_gtm220_27481jb_bu.jpg

Csakhogy a győzelemért járó 25 pontot végül a negyedikként záró Michelle Halder kapta, Mike Haldert ugyanis kizárták a versenyből, amiért a leintést követően a parc fermé-ben kikapcsolta Hyundai-ja tűzoltó berendezésért, annak érdekében, nehogy aktiválódjon kiszálláskor. Hozzá kell tenni, ilyenért eddig nemigen büntettek a stewardok, így a mostani döntés elég nagy felháborodást váltott ki – legalábbis az érintettek részéről. Erre reagálva a Halder-testvérek közölték, azonnali hatállyal hátat fordítanak a német TCR-nek, és többet semmilyen sorozatba be nem teszik a lábukat, amelyhez az ADAC Motorsportnak köze van, majd hétfőn arról írtak Facebook-oldalaikon, hogy már készülnek az új tervekkel. Távozásukkal az állandó induló száma tíz alá süllyedt.

Halderék kiszállásából is előnye származott Michelisznek, mivel a fordított rajtrácson ennek – és Jessica Bäckman büntetésének – köszönhetően a nyolcadik helyett az ötödik rajtkockát foglalhatta el. Az első sorból pedig Nico Gruber és a WTCR-ben szabadkártyásként korábban már induló Antti Buri várhatták a vasárnapi rajtot, az indulást követően helyet cseréltek a csapattársak, míg Andreas Bäckmantől Proczyk vette át a harmadik helyet.

gtm220_21683js_jb.jpg

Bäckman mellett még féltáv előtt Michelisz is elment, a svédet ezt követően ki is zavarták egy boxutca-áthajtásos büntetésre, amiért kiugrott a rajtnál. Két körrel később újabb pozíciót nyert a magyar: a pole pozíciós Gruber első felfüggesztése megsérült valamelyik kerékvető miatt, így kiállni kényszerült. Rövidesen Buri is Bäckman sorsára jutott, így Proczyk és Michelisz kerültek az első két helyre, a Hyundai WTCR-pilótája ugyan faragni tudott a lemaradásán, a sorrend azonban változatlan maradt. A bajnokságban Dominik Fugel vette át a vezetést, akit ezúttal harmadikként intették le.

Fotó: Gruppe C Photography / ADAC Motorsport (TCR Germany Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416167052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása