F1: Verstappen elsőségével és Hülkenberg visszatérésével indult a brit hétvége
Formula–1 2020: Brit Nagydíj – 1. szabadedzés

A Red Bull-os Max Verstappen autózta a leggyorsabb időt a Brit Nagydíj nyitóedzésén, míg a Racing Pointnál a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg rögtön a legjobb 10-ben kezdett.

ap-24szw7sbh1w11_news.jpg

Három perccel az első szabadedzés kezdete előtt vált hivatalossá, hogy Nico Hülkenberg ugrik be a Racing Pointnál megüresedett helyre, miután Sergio Pérez koronavírus-tesztje pozitív lett. A német rögtön megkezdte az ismerkedést az RP20-assal, noha az autó még nem volt az ő méreteire szabva, emiatt egyhamar hátfájdalmakra kezdett panaszkodni. Végül 22 körig jutott a másfél óra folyamán, legjobb ideje a kilencedik helyre volt elég.

gp2004_100833_u5i8654-large.jpg

Eközben az élen nem a Mercedes zárt, a leggyorsabb időt ugyanis Max Verstappen produkálta, igaz, 1:27.422-es idejét a lágy gumikon futotta, míg a brackley-i gárda párosa a közepeseken próbálkozott. Lewis Hamilton közel fél másodperces hátránnyal lett második, nem mellesleg a brit autójában még az edzést megelőzően kicserélték az MGU-K-t, vagyis a mozgásienergia-visszanyerő rendszert, de a csere nem járt büntetéssel. Verstappen és Hamilton mögött Lance Stroll végzett harmadikként a Racing Pointtal, majd Alexander Albon (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari) és Valtteri Bottas (Mercedes) következett a sorban.

Felemásan indult a hétvége a Ferrarinál, Sebastian Vettel ugyanis mért idő nélkül zárt az első szabadedzésen, autójában ugyanis elromlott az intercooler, amit az olaszok nem tudtak sebtében orvosolni. Így az első tíz sorrendje a két Renault-val (Esteban Oconnal és Daniel Ricciardóval), Hülkenberggel, valamint az Alpha Tauri-s Danyiil Kvjattal egészült ki.

A Red Bull Ringen nyújtott teljesítményükhöz képest, akárcsak a Hungaroringen, Silverstone-ban is átlagon alul muzsikál a McLaren, Carlos Sainz és Lando Norris csak a 12-13. helyen kezdték a hétvégét. Az éles szeműek kiszúrhatták, hogy az F1 közösségi médiás munkatársa humorosan odaszúrt a brit ifjoncnak (lásd a lenti eredménylistát), aminek alapját a mclarenes speciális sisakfestése adja.

A hátsó fertályban a Haas, az Alfa Romeo és a Williams sorakoztak fel. Különösen rosszul indult a nap az Alfa Romeónál, mivel Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is kicsúszott, utóbbi autójáról ráadásul cafatokban hullottak le a gumifoszlányok, így a törmelékek miatt, pályatakarítás végett az edzést is félbe kellett szakítani rövid időre.

A második szabadedzéssel délután 16 órától folytatódik a Brit Nagydíj pénteki programja, amit szintén élőben közvetít az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye: 

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316097350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása