F1: Megvan, ki lesz idén a Renault tartalékversenyzője

A Renault kedden bejelentette, hogy 2020-ban is az orosz Szergej Szirotkin tölti majd be a posztot.

4d13f36da2a300badf59a6bff15a94-af7cd.jpg

Az már tavaly nyáron nyilvánvalóvá vált, hogy Daniel Ricciardo új csapattársat kap Esteban Ocon személyében, ám a Renault a késleltetett szezonkezdetet is megvárta azzal, hogy bejelentse, megtartja Szergej Szirotkint tartalékversenyzőjeként. Az orosz 2017-ben már volt tesztpilóta az enstone-i gárdánál, majd tavaly visszatért a csapathoz, miután egy évet lehúzhatott a Williams főállású versenyzőjeként – első csapata viszont a Sauber volt, ahová 2014-re igazolták le hasonló szerepre.

„Remek, hogy tartalékversenyzőként visszatérhetek a Renault-hoz. Már nagyon jól ismerem a csapatot, hiszen a 2019-es szezont is együtt töltöttük. Tisztában vagyok azzal, mennyire fontos egy csapatnak, hogy olyan versenyzője legyen, aki képes bármilyen felmerülő lehetőséggel élni, főleg a világ mostani helyzetében. Igyekeztem formában tartani magamat és koncentrált maradni, úgy gondolom, jól felkészültem arra, hogy esetleg újra Formula–1-es autóval versenyezzek. Alig várom már, hogy újra találkozzak a renault-s barátaimmal” – kommentálta a bejelentést a 24 éves pilóta.

null

null

A közleményből szintén kiderült, hogy Szirotkin idén valamennyi versenyre elkíséri a Renault-t, kezdve a most hétvégi Osztrák Nagydíjjal. Habár szigorú előírások mellett folytatja működését a Formula–1, teljes mértékben nem zárható ki, hogy lesznek majd koronavírusos fertőzöttek a paddockban, akár a versenyzők körében is – emiatt juthat idén kiemelt szerep a teszt- és tartalékversenyzőknek. Vélhetően ez is közrejátszik abban, hogy a francia márka kéznél és készenlétben tartja a GP2-ben kétszer is összetett bronzéremig jutó oroszt.

Fotó: Renault

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8315974788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása