Vannak biztató jelek, de továbbra is óvatosak Zanardi orvosai

Újabb közleményt adott ki az az olaszországi kórház, ahol a pénteken súlyosan megsérült Alex Zanardit ápolják: stabil a legenda állapota, de bármikor rosszabbra fordulhatnak a dolgok.

p90348278_highres_corridonia-ita-10th-.jpg

Második napja kezelik a sienai Santa Maria alle Scotte kórház intenzív osztályán azt követően, hogy péntek délután súlyos fejsérüléseket szenvedett el Alex Zanardi, miután kézi hajtású kerékpárját hajtva egy kamionnal ütközött egy helyi jótékonysági verseny közben a toszkánai Pienza közelében. Az olasz autóversenyző és paralimpiai bajnokot még aznap este megműtötték, azóta súlyos, de legalább stabil az állapota.

Viszont továbbra sem tudni, hogyan alakul majd Zanardi sorsa a jövőre nézve, erről még a műtétet végző orvos, valamint az intenzív osztály igazgatója sem mert konkrétabban nyilatkozni. A kórház vasárnap délelőtti közleményében is hangoztatta, hogy habár akadnak biztató jelek, ugyanúgy bármelyik pillanatban rosszabbodhat az állapota.

„Az éjszaka folyamán stabilan működött a páciens szív- és légzőrendszere, valamint anyagcseréje. Szervi funkciói adekvátak. Folyamatosan mesterségesen lélegeztetjük” – idézi a RaceFans a kórház kommünikéjét.

„Habár a folyamatban lévő neurológiai vizsgálatok némi stabilitást mutatnak, óvatossággal kell kezelni ezeket a számadatokat, mert a neurológiai kép továbbra is válságos. Az, hogy jelenlegi állapota általános stabilitást mutat, nem zárja ki annak lehetőséget, hogy rosszabbra fordulhatnak a dolgok. Így továbbra is óvatosan bánunk a pácienssel kapcsolatos előrejelzésekkel.”

Következő tájékoztatását hétfő délre ígéri a sienai intézmény.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415905164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása