F1: Franciaország is kidőlt, ez várhat ránk a folytatásban

Hétfőn délelőtt hivatalosan is megerősítették a Francia Nagydíj lefújását, de a Formula–1 vezére és a silverstone-i pálya is adott ki közleményt.

lecastelletsunday46-167315.jpg

Június 28-án rendezték volna meg a Francia Nagydíjat, de miután az országban július közepéig meghosszabbították a nagyobb rendezvényekre vonatkozó tilalmakat, valamint az utazási korlátozásokat, idén nem lesz Formula–1-es verseny a Paul Ricard-i pályán – derült ki a hétfő délelőtti órákban, mint az várható volt.

Formula 1 on Twitter

The 2020 French Grand Prix, scheduled for Sunday June 28, has been called off due to the global Coronavirus outbreak. #F1

„A Francia Nagydíj szervezői tudomásul vették, hogy a koronavírus-járvány terjedésével és az azzal kapcsolatosan hozott állami intézkedésekkel ellehetetlenült az esemény megtartása. Le Castellet-ben már 2021 nyarára készülünk” – erősítette meg a hír a Francia Nagydíj ügyvezető igazgatója, a korábbi csapatfőnök Éric Boullier.

Már tíznél jár a koronavírus miatt törölt vagy halasztott F1-es versenyek száma, július 5-én, az ausztriai Red Bull Ringen azonban elrajtolhat a szezon. Ezt Chase Carey elnök-vezérigazgató is megerősítette egy, az F1.com-on megjelent friss közleményben, amiben megismételte, hogy továbbra is 15-18 versennyel számolnak.

Ezzel párhuzamosan az új versenynaptár felépítésére vonatkozóan egy tervezet is megjelent, ennek értelmében

  • júliustól szeptember elejéig Európában,
  • szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában,
  • decemberben pedig a Közép-Keleten, azon belül is az abu-dzabi idényzáró előtt Bahreinben

versenyezhet a mezőny.

Formula 1 on Twitter

A potential start date for the season Formula 1 is targeting a 15-18 race season, beginning in Austria on the weekend of July 3-5 #F1

Carey hozzátette, az első versenyeket valószínűleg nézők nélkül fogják megrendezni, de reméli, hogy ez később változhat. Ami viszont biztos: amennyiben lesz Brit Nagydíj, zárt kapuk mögött bonyolítják le – erősítette meg Stuart Pringle, a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatója.

„Mély sajnálattal közlöm, hogy az idei évben nem fogjuk tudni rajongók előtt megrendezni a Brit Nagydíjat Silverstone-ban. Ameddig lehetett, próbáltuk halogatni a döntést, de most már nyilvánvaló, hogy a jelenlegi körülmények, valamint a kormányzati intézkedések nem teszik lehetővé, hogy belátható időn belül a normál kerékvágás szerint tartsunk versenyt” – üzente.

Silverstone on Twitter

✍️An update from our Managing Director, Stuart Pringle about the Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415644100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása