F1: A Red Bull Ringen végre elrajtolhat a szezon?

Helyi sajtóértesülések szerint júliusban két Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a 2020-as Formula–1-es szezon.

spielbergsunday19-548275.jpg

Miután Franciaországban meghosszabbították a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat, már csak idő kérdése, hogy bejelentések a Francia Nagydíj halasztását, vagy akár törlését, ezzel a Paul Ricard-i lenne a tizedik verseny, amely hasonló sorsa jut idén a globális járványügyi helyzet miatt. Úgy tűnik azonban, már nem kell sokat várni arra, hogy ismét akcióba lendüljön a mezőny. A grandprix247.com ugyanis arról cikkez az osztrák Ö3 rádió tudósítása nyomán, hogy dupla Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a 2020-as F1-es szezon, amiket július 5-én és 12-én rendezhetnek a Red Bull Ringen.

Az Ö3 úgy tudja, egyedül a koronavírus második hulláma akadályozhatja meg a verseny rendezését, Spielbergben pedig minden szükséges óvintézkedést megtesznek. Ennek részeként a nagyjából 400 fős pályaszemélyzetet már alávetették a koronavírus-tesztnek, de a fertőzést senkinél sem mutatták ki. A Formula–1-es személyzet esetében is követelmény lesz a negatív COVID-19-teszt, amit a tervek szerint körülbelül 2000 főben korlátoznak majd, a nézők mellett ugyanis a média képviselőit sem fogadják.

Sajtóértesülések szerint Silverstone-ban is két futamot tarthatnak egymás után, július 19-én és 26-án, hasonló feltételek mellett, ugyanakkor a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint az Egyesült Királyságban csaknem 145 ezer fertőzöttet regisztráltak, míg Ausztriában alig több mint 15 ezret. Az augusztus eleji Magyar Nagydíj kapcsán konkrét álláspont egyelőre nincs, de korábbi nyilatkozatok alapján elképzelhető a zártkapus verseny a Hungaroringen is.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915640262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása