F1: 15-18 futam lehet idén – üzent a vezér

Üzent a rajongóknak Chase Carey, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója: levelében leírta, hogy bízik a nyári szezonkezdetben, ugyanakkor számít arra, hogy nem ér véget az év november végén.

m197690.jpg

Miután tegnap a koronavírus miatt az Azerbajdzsáni Nagydíjat, vagyis a 2020-as szezon nyolcadik versenyét is elhalasztották – ezekből a monacói fordulóról már végképp letettek az idei évre –, egyre nehezebb megjósolni, mi lesz idén a Formula–1-gyel. Ha a továbbiakban már nem lesz szükség versenyek elnapolására, jó esetben akkor is csak június 14-én, Kanadában rajtolhat el az idény, de a jelenlegi helyzetet, illetve a különböző országok vírusfertőzöttjeinek a számát figyelembe véve még az is lehetséges, hogy tovább kell várnunk a nyitányra.

A friss bejelentés után Chase Carey, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója tett közzé egy levelet, amiben a szurkolókat igyekezett megnyugtatni, pesszimistább hangvételű fórumhozzászólások szerint ugyanis már vannak, akik letettek arról, hogy idén F1-es nagydíjat lássanak.

Formula 1 on Twitter

We are committed to bringing our fans a 2020 Championship Season. We expect to start at some point this summer, with a revised calendar of 15-18 races" https://t.co/JLLXSfNQDd

Az alábbiakban Chase Carey levelét idézzük:

Az elmúlt hét folyamán a Formula–1, a tíz F1-es csapat, valamint az FIA közösen hozott gyors és határozott döntéseket a COVID-19-járványra reagálva. Habár egyelőre senki sem tudja pontosan, mikor fog javulni a helyzet, de amint ez megtörténik, mi készen fogunk állni arra, hogy újra versenyezzünk. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy biztosítsuk rajongóinknak a 2020-as szezont.

Észrevettük, hogy felmerülhetnek további halasztások, de mi a partnereinkkel összhangban arra számítsunk, hogy valamikor a nyáron elkezdődhet a szezon, és egy átalakított versenynaptár keretében 15-18 versenyt megtarthatunk.

Mint azt már korábban bejelentették, előrehoztuk a nyári szünetet március-április tájékára, hogy nyáron akkor is versenyezhessünk, amikor egyébként nem szoktunk. Arra számítunk, hogy az eredetileg tervezett november 27-29-i hétvégénél tovább tart majd a szezonunk, ahogyan a versenyek időpontjai is jelentős mértékben eltérhetnek a korábbi tervekhez képest.

A jelenlegi helyzet miatt még nem lehet egy pontos menetrendet meghatározni, de számítunk arra, hogy a rendező országokban lévő helyzetről tisztább képet kaphatunk a következő hónapban, csakúgy, mint az országba való utazással kapcsolatos problémákról.

Az FIA bejelentésének, a technikai szabályok 2021-ben történő befagyasztásának, a nyári szünet beáldozásának, valamint a gyárbezárások március-áprilisra történő előrehozatalának köszönhetően a sportnak szándékában áll, hogy végigversenyezze a szezont abban a nyári időszakban is, amikor normál esetben nem szoktunk versenyezni, hogy az év első felében elvesztett fordulókból pótolhassunk.

Ez a rugalmasság lehetőséget kínál a sportág javítására, emellett pedig tapasztalatot szerezhetünk és új dolgokat próbálhatunk ki. Ezek keretében tovább bővíthetjük az e-sportos platformunkat, olyan innovatív tartalmakat fejleszthetünk ki, mint amilyen a Netflix sorozata, a Drive to Survive, illetve újabb kreatív megoldásokat dolgozhatunk ki támogatóink, közvetítő partnereink, a versenypromóterek, a csapatok és a rajongók számára, vagyis fantasztikus sportunk ökoszisztémájának.

A Formula–1, a csapatok és az FIA összedolgozik a részvényesekkel, és már tervezzük és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legkorábbi alkalommal megkezdjük a 2020-as szezont. Továbbra is kikérjük a hatóságok és az egészségügyi szakértők tanácsát, mivel számunkra továbbra is rajongóink biztonsága és egészsége a legfontosabb, azoké a társadalmaké, melyeket meglátogatunk, illetve a Formula–1 családjában megfordulóké.

Biztosak vagyunk benne, hogy mindnyájan túllendülünk ezen, és lesznek szebb napjaink is. Ha pedig ez bekövetkezik, gondoskodni fogunk arról, hogy bárki, aki bármilyen szinten belefektetett ebbe a sportba, kárpótolva legyen.

A legjobbakat kívánja,

Chase

Ebben az átmeneti időszakban az igazi versenyek hiánya által keletkezett űrt különféle szimulátorbajnokságok rendezésével igyekeznek betölteni, az elmúlt hétvégén már az F1 hivatalos e-sport-szériája is elstartolt.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815550732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása