Hivatalos: Tavasszal küldik nyári szünetre a csapatokat az F1-ben

Az Nemzetközi Automobil Szövetség a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette, hogy márciusban és áprilisban kell nyári szünetre vonulniuk a csapatoknak, ezzel felszabadítva az augusztusi időpontokat.

2019_abu_dhabi_grand_prix_sunday.jpg

Jellemzően augusztusban szoktak nyári szünetre vonulni a Formula–1-es csapatok, ami annyit jelent, hogy a gyáraknak ilyenkor két hétre kötelezően be kell zárniuk. Ez alól az idei év kivétel lesz, hiszen mint azt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedd este megerősítette, április végével bezárólag – az eddigi kettő helyett – három hétig fel kell függeszteniük működésüket. Miután a legtöbb csapatnál karantén van érvényben, vagy eleve kényszerpihenőre vonult, mint tette azt a Ferrari, időben ez nem jelent akkor kiesést.

A közleményben megerősítették, hogy a döntést a Stratégiai Csoport és az F1 Bizottság is jóváhagyta.

A koronavírus-járvány alaposan megbolygatta a 2020-as szezon menetét, május előtt biztosan nem kezdődik el a szezon, miután törölték az Ausztrál Nagydíjat, míg a Bahreini és a Vietnámi, valamint a Kínai Nagydíjat elhalasztották. Sőt, a nyári szezonkezdet sincs kizárva, hiszen a Holland és a Spanyol, de még a Monacói és az Azerbajdzsáni Nagydíj sorsa is bizonytalan.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója nemrégiben leszögezte, hogy törekedni fognak arra, hogy a 22-ből 17-18 versenyt megrendezhessenek, ez viszont áldozatok nélkül lehetetlen lesz. Három, de akár négy futamot is következhet egymás után, továbbá az augusztusi nyári szünet is eltűnhet, mivel a szezon lebonyolítására – a jelenlegi számítások szerint – így is mindössze 26 hét áll majd rendelkezésre.

Egyelőre azonban minden képlékeny, a koronavírus-helyzet – ami fertőzés szintjén már több mint 210 ezer embert érint világszerte – folyamatosan változik, ennek megfelelően a Formula–1 Menedzsment és az FIA rendszeresen figyelik a járvány terjedését. Mindenesetre már annak eshetősége is felmerült, hogy a jövőre tervezett szabályváltozások bevezetését 2022-re halasztják a rendkívüli helyzet miatt.

Fotó: Alfa Romeo Racing ORLEN Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315534102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása