Leclerc és Button is rajthoz áll a virtuális F1 következő versenyén

Az első, bahreini versenyhez képest hárommal több aktív F1-es pilóta áll rajthoz, Jenson Button személyében világbajnok is indul.

190032_cina.jpg

Amíg tart a koronavírus-helyzet miatti kényszerszünet, addig minden egyes versenyhétvégén szimulátoros nagydíjat rendeznek, két héttel ezelőtt Bahreinben indult a Formula–1 hivatalos online bajnoksága, ám eléggé csekély volt az aktív versenyzők részvételi aránya.

Most hétvégén a Vietnámi Nagydíj lett volna esedékes, de miután az F1 2019-es játékban nincs benne a hanoi utcai pálya, a virtuális Melbourne-be látogat el a mezőny. Ezúttal már több aktív versenyző is indul: Lando Norrishoz (McLaren) és Nicholas Latifihez (Williams) csatlakozik Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell és Antonio Giovinazzi, akik értelemszerűen a Ferrari, a Red Bull, a Williams, valamint az Alfa Romeo színeiben mutatkoznak be.

Érdekesség, hogy Leclerc csapattársa ezúttal az öccse, a szintén ferraris kötődésű Arthur lesz, akit be is jelentettek a Formula Regional European Championship mezőnyébe, az olasz csapathoz közel álló Prema versenyzőjeként. De komoly minőségbeli javulást jelent Jenson Button, a 2009-es F1-világbajnok érkezése is, aki volt csapatával, a McLarennel indul, míg a Haasnál és a Renault-nál szerződtetett párok állnak munkába. Az amerikaiakat tesztpilótáik, Pietro Fittipaldi és Louis Delétraz képviselik, az enstone-i alakulatot pedig a Renault-junior F2-es versenyző, Christian Lundgaard és az ausztrál Supercars-sorozatban szereplő André Heimgarten.

A volt F1-es pilótákból sem lesz hiány: a Mercedesnél újra Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez ül szimulátorba, továbbá viszontlátjuk Johnny Herbertet is az Alfa Romeónál, Anthony Davidsont pedig a Racing Pointnál. Döntő többségben tehát autóversenyzők és gamerek állnak rajthoz, a kakukktojás ezúttal Ben Stokes, az angol krikettcsapat játékosa lesz, akit a Red Bull indít.

A virtuális melbourne-i futam magyar idő szerint 21 órakor rajtol, amit élőben közvetít az M4 Sport.

A 2020-as virtuális Ausztrál Nagydíj mezőnye:

  • Mercedes: Esteban Gutiérrez, Stoffel Vandoorne
  • Ferrari: Arthur Leclerc, Charles Leclerc
  • Red Bull: Alexander Albon, Ben Stokes
  • McLaren: Jenson Button, Lando Norris
  • Renault: André Heimgarten, Christian Lundgaard
  • AlphaTauri: Luca Salvadori, Nunzio Tudisco
  • Racing Point: Anthony Davidson, Jimmy Broadbent
  • Alfa Romeo: Antonio Giovinazzi, Johnny Herbert
  • Haas: Louis Delétraz, Pietro Fittipaldi
  • Williams: Nicholas Latifi, George Russell

Más miatt is érdemes lesz a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni a mai nap folyamán: délután 14 órától ugyanis az 1993-as doningtoni versenyt tűzik műsorra, és a folytatásban is minden egyes hétvégén levetítenek egy-egy korábbi futamot, amikor amúgy is lett volna verseny, lehetőleg az adott helyszínhez igazodva.

Security Check Required

null

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415592956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása