Újabb Leclerc-t igazolt a Ferrari

A Ferrari magához láncolta Charles Leclerc öccsét is, a 18 éves Arthur jövőre a Hungaroringen is fog versenyezni.

2_20190728_hbr_0359.jpg

Charles Leclerc már hosszú évek óta tagja a Ferrari családjának, az időközben a GP3-at és a Formula–2-t is elsőre megnyerő monacói az olaszok F1-es csapatába is bekerült tavaly. Azonnali jó teljesítményével ráadásul a hosszú távú jövőjét is megalapozta, néhány héttel ezelőtt ugyanis bejelentették, hogy egészen 2024-ig meghosszabbították szerződését.

A Ferrarinak azonban nem volt elég egy Leclerc, így pénteken jött a bejelentés, hogy 2020-tól már a 18 éves Arthur Leclerc (Charles öccse) is a Ferrari Versenyzői Akadémia (FDA) tagja. Arthur tavaly a német Formula–4-ben versenyzett, egy futamot nyerve harmadik lett az év végi összesítésben.

1_arthur_adacmotorsport_111463.jpg

A bejelentés értelmében a kisebbik Leclerc a Formula Regional European Championshipben, a Prema színeiben folytatja pályafutását – ráadásul a magyarok is közelebbről szemügyre vihetik, mire is képes, mivel a bajnokságot július 10-12. között a Hungaroring látja vendégül. Csapattársa a szintén Ferrari-junior Gianluca Petecof lesz, aki 2019-ben második lett az olasz F4-ben.

„Örömmel jelentem be, hogy az utánpótlásszériák egyik legjobb csapatával fogok versenyezni a Formula Regionalban” – kommentálta a bejelentés hírét Leclerc. – „A Premával először két éve teszteltem együléses autót, mindig is arról álmodtam, hogy velük álmodjak. Ezzel a remek lehetőséggel nagy esélyt kaptam, és büszke vagyok arra, hogy a FDA-hoz csatlakozom. Hálás vagyok a támogatásukért és a belém vetett hitükért. Már alig várom, hogy újra a volán mögé üljek.”

fda-dino-beganovic-arthur-leclerc.jpg

A Ferrari nemcsak Leclerc-t vette fel tehetséggondozójába, hanem Dino Beganovicot is – a svéd gokartos napokon belül lesz 16 éves, 2020 folyamán pedig főként az olasz Formula–4-ben áll rajthoz, míg a német kiírásban részidős program vár rá. Leclerc, Beganovic és Petecof mellett Mick Schumachert, Giuliano Alesit, Callum Ilottot és Robert Shwartzmant – ők öten a Formula–2-ben folytatják –, valamint az idén az F3-ban bemutatkozó Enzo Fittipaldit tudja soraiban a Ferrari.

Fotó: ADAC Motorsport, Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315414010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása