Leclerc-győzelem a Hockenheimringen!

1_leclercs_20190728_hbr_0357.jpg

Charles Leclerc ugyan a kicsúszása miatt valószínűleg egy magabiztosnak ígérkező győzelmet dobott el, de öccse révén nem telt el Leclerc-siker nélkül a németországi hétvége – a 18 éves Arthur először állhatott fel a dobogó legtetejére a német Forma-4-es bajnokságban.

A Forma-1-es Német Nagydíjon Charles Leclerc-nek minden esélye elúszott az elsőségre, amikor valamivel féltáv előtt eldobta a Ferrarit az utolsó előtti kanyarban, azonban öccsének, Arthur Leclerc-nek ennél jobban alakult a német hétvége.

Tudniillik, hogy ezen a hétvégén a Forma-1 betétprogramját a Porsche-szuperkupa mellett a Forma-2 és a Forma-3 helyett a helyi, az ADAC támogatását élvező Forma-4-es széria szolgáltatta, és ebben állt rajthoz a 18 éves monacói.

20190728_formel_1_gp_deutschland_2019_034.jpg

Arthur már az első versenynek is dobogós reményekkel vághatott neki, de előbb elrontotta a rajtot, majd egy biztonsági autós fázis után, miközben az olasz Forma-4-es kiírást vezető brazil Gianluca Petecoffal harcolt a harmadik helyért, ütközött Paul Aronnal – így Leclerc visszaesett a tizedik helyre, az észt pedig pont nélkül zárt.

A vasárnapi futamot a pole-ból kezdhette meg Leclerc, és ugyan a rajtja ezúttal sem volt tökéletes, ellenfele, a szombati futamot megnyerő Dennis Hauger hibázott a második kanyarban, így vissza tudta venni a vezetést. Végül 6 tizedmásodperces előnnyel futott be, és szerezte meg első győzelmét a sorozatban, amivel az összetettben is feljött a második helyre, s mindössze 11 ponttal van elmaradva a listavezető Théo Pourchaire mögött.

1_20190728_formel_1_gp_deutschland_2019_026.jpg

Augusztus 10-11-én Zandvoortban folytatódik a szezon, utána még három hétvégét rendeznek Németországban.

Fotó: ADAC Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414987258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása