F1: Bekékült az új McLaren – íme, az MCL35!

Nem teketóriázott sokáig a McLaren, már a bemutató első perceiben felbukkant az MCL35-re keresztelt 2020-as autó.

2020_launch_car_4_bat_3q_v1_website.jpg

A leggyorsabb autóleleplezés címet máris magához vette a McLaren, mely mindössze öt perc után lerántotta a leplet 2020-as autójáról, az MCL35-ről a wokingi központjába összehívott és sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató rendezvényén:

Ez a Ferrari esetében 29 percet vett igénybe, míg a Mercedes egészen 52 percig váratta az érdeklődőket új festésével.

A 2020-as McLaren dizájnjában is különbözik elődjétől: alapszínnek megmaradt a papayasárga, de egy sokkal mattabb és narancssárgásabb árnyalatában, míg a kék nagyobb szerephez jutott a színvilágban. Aerodinamikailag is észre lehet venni lényeges változásokat: ilyen például az először a Mercedes által használt, ám már a Red Bull idei autóján is megjelenő vékonyított orrkúp, továbbá az első légbeömlő előtti terelőszárnyak száma is megnőtt.

2008 óta nem nyert világbajnoki címet a Formula–1-ben a McLaren, ám a wokingiak számára az igazi mélyrepülés 2013-ban kezdődött. Tavaly azonban látványosan javult a teljesítményük: Carlos Sainz és Lando Norris személyében egy teljesen új és fiatalos párossal az összetett negyedik helyet szerezték meg a konstruktőrök között, a spanyol ráadásul a Brazil Nagydíjon a csapat első dobogóját is megszerezte a 2014-es Ausztrál Nagydíj óta.

„Ez egy nagyon fontos pillanat az egész csapatnak, illetve a küldetésünkben” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök a bemutatón. – „Fontos, hogy nem kényelmesedhetünk el, nehéz szezonnak nézünk elébe. A Formula–1-ben semmi sem megy könnyen, a középmezőnyben minden eddiginél keményebb küzdelem várható.”

Az MCL35-ös a pályán már csak a jövő héten esedékes kollektív teszten fogja megejteni debütálását, a barcelonai hat tesztnapot Sainz és Norris között osztja fel a csapat.

A három nagycsapat és a McLaren mellett a Haas mutatott még valamit – renderelt képek formájában – a 2020-as autójából, míg a tettéért sokak által citromdíjra jelölt Renault autó nélkül tartott autóbemutatót.

A heti bemutatódömping pénteken folytatódik a Mercedes és az Alpha Tauri színre lépésével.

Fotó: McLaren

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515473042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása