F1: Teljesen átszabták a 2020-as Ferrarit

Enzo Ferrari fia bevallotta, hogy a Ferrari az idei konstrukcióját egy újragondolt koncepció szerint valósította meg.

190020-aus.jpg

A tavalyi szezon előtt úgy tűnt, hogy a Ferrari felveheti a harcot a hibridérában egyeduralkodó Mercedesszel szemben, ám végül az olaszok tempófölénye csak az egyenesekben érvényesült, minden más mutatóban a brackley-iek bizonyultak jobbnak – így Lewis Hamilton és a Mercedes is megszerezte hatodik F1-es világbajnoki címét.

2020-ra nem változtak a szabályok – ellenben jövőre új éra kezdődik a Formula–1-ben –, ennek ellenére új alapokra helyezte az autóját a Ferrari. Legalábbis Enzo Ferrari fia, a maranellói konstruktőr alelnöki pozícióját betöltő Piero szerint.

„Az idei évre teljesen újraterveztük az autót” – nyilatkozta Piero Ferrari az olasz sajtónak.

„Bízunk benne, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy kiküszöböljük tavalyi problémáinkat. Úgy vélem, jó munkát végeztünk, jók a reményeink” – idézi gondolatait az F1i.com.

Egyelőre nem tudni, mire lehet számítani a Ferraritól 2020-ban: a kezdeti jelek nem voltak biztatóak, a csapathoz közeli források szerint az utóbbi napokban azonban visszatalált a helyes útra a maranellói együttes.

Az SF1000-es bemutatójáig már csak egyet kell aludni, holnap este, a 18:30-kor kezdődő bemutató keretében hull le a lepel Charles Leclerc és Sebastian Vettel idei játékszeréről.

A La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera értesülései szerint új fényezést kap a Ferrari, mivel a tavalyi – súlyspórolás végett választott – matt szín bizonyos fényviszonyok között már narancssárgásnak látszott. Hasonló, de sötétebb árnyalatú lesz a színe, amely állítólag arra fog hajazni, amit az 1980-as években használt a csapat, ugyanez igaz a rajtszámok grafikájára is.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6615468390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása