F1: Visszatalált a helyes útra a Ferrari?

A 2021-es szabályváltozások előtt össze akarják kapni magukat az olaszok. A Ferrari bennfentes bloggere eközben biztatóbb hírekkel jelentkezett a csapat 2020-as felkészülése kapcsán.

190031_aut.jpg

Az elmúlt években a Ferrari rendre azon dolgozott, hogy megtörje 2008 óta tartó nyeretlenségi sorozatát, ám a hibridéra Mercedes-hengerével szemben nem tudták felvenni az olaszok a kesztyűt. 2020 az utolsó év, amikor a csapatok még féktelenül költekezhetnek – jövőre ugyanis az új szabálycsomag részeként a költségsapkát is bevezetik a Formula–1-ben.

A Ferrari elnöke, Louis Camilleri szerint éppen ezért nagyon fontos év vár a maranellói csapatra. „Sosem fogjuk feladni. A célunk az, hogy nyerjünk, és ebből adódóan nem gondolnám, hogy 2020-ban vagy utána elvennénk a lábunkat a pedálról. A Formula–1-es programunkban az idei év kritikus lesz” – idézi az elnök szavait az F1i.com.

dsc_0410.jpg

„A célunk változatlan marad: mint mindig, a győzelemért megyünk. Ezért továbbra is fogunk invesztálni az infrastruktúrába, az erőforrásainkba, valamint a technológiai kreativitásba. Jelenleg is fejlesztés alatt áll a 2020-as autó, ahogy egyre közeledik a szezon” – tette hozzá.

Az élcsapatoknak alaposan meg kell nyirbálniuk a kiadásaikat, 2021-től ugyanis csak évi 175 millió dollárból gazdálkodhatnak. Camilleri ennek kapcsán megerősítette, hogy számos beruházást megejtenek még idő előtt.

„Most dupla annyi munkára lesz szükség a Formula–1-ben, mivel egy teljesen új autón kell dolgoznunk, nem pedig egy meglévőt továbbfejlesztenünk” – magyarázta. – „Az új technikai szabályok lényegesen eltérő autókat fognak eredményezni, ami egészen biztos, hogy további erőforrásokat és kiadásokat fog igényelni még idén.”

190041-bah_1.jpg

A Ferrari 2020-as autóját – elsőként – február 11-én, vagyis jövő hét kedden fogja bemutatni a Reggio Emilia-tartományban található Teatro Valliban – a tervek szerint a 18:30-kor kezdődő eseményt az interneten is élőben fogja közvetíteni a csapat.

Korábban – a Ferrari-rajongók szemszögéből – aggasztó hírek érkeztek a maranellóiak idei versenygépéről, a csapat bennfentes bloggere, Leo Turrini azonban nemrégiben már biztató fejleményekről számolhatott be Quotidiano nevű blogjában: úgy fest, hogy már elégedettek a Ferrarinál, ugyanis visszataláltak a helyes útra.

„A múlt heti jelek biztatóak. Még nincs minden rendben, de mint azt már korábban mondtam, van még idő. Az eredményeken kívül az a cél, hogy egyszerűbbé váljon az autó, hogy pályától függően ne ingadozzon hirtelen annak teljesítménye” – írta. Turrini hozzátette, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto biztos benne, hogy az erőforrásuk minden szabálynak megfelel, ráadásul ismét a legjobb lehet a mezőnyben.

Fotó: Ferrari Media, Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215461270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása