Újra a WTCR-rel szemez a Zengő Motorsport?

Zengő Zoltán alapító és csapatvezető elhintette, hogy a magyar csapat idén visszatérne a túraautó-világkupa mezőnyébe.

2019-2019_red_bull_ring_qualifying---2019_tcr_eur_red_bull_ring_qualifying_23_tamas_tenke_53.jpg

2018-ban ugyan két Cuprával is a WTCR-ben képviseltette magát, tavaly azonban a csapatonkénti két- és a gyártónkénti négyautós korlátozás áldozatává vált a Zengő Motorsport, így a TCR Európa-kupában indult új szerzeményével, Tenke Tamással. A bajnokság első hétvégéjét kihagyta, hogy a Hungaroringen WTCR-szabadkártyásként versenyezhessen, a tavalyi év a 24 éves pilótának így is főként a tanulásról szólt: 29. lett az összetettben három pontszerzéssel, a legjobb eredményét Barcelonában érte el egy 11. hely formájában.

Az Eurosport azonban úgy tudja, hogy a 2020-as szezon előtt eltörölhetik a létszámlimiteket, hogy ezzel tölthessék fel a Volkswagen, az Audi, valamint az Alfa Romeo gyári, a csapatok között pedig a WRT és a Sébastien Loeb Racing kiszállása által keletkezett űrt – és ez a Zengő Motorsportnak is esélyt adhat a visszatérésre, a csapat már egyeztetett is a WTCR promóterével.

„Szeretnénk visszatérni a WTCR-be, ez a tervünk 2020-ra, és ezen dolgozunk a tél során. François Ribeiro is megkeresett bennünket, mivel a csapatunk továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a bajnoksággal. Egyelőre nagyon sok részletet még nem mondhatok, de a tervem továbbra is az, hogy legalább egy magyar pilóta induljon nálunk” – mondta Zengő Zoltán az Eurosport magyar oldalának.

Lantos András, az Eurosport kommentátora megtudta azt is, hogy a magyar csapat továbbra is két Cuprát indítana. Ezekből az egyiket egy többéves tapasztalattal rendelkező, ám a Zengő-csapat háza táján még ismeretlen magyar pilóta, míg a másikat egy jelentős anyagi háttérrel rendelkező, külföldi versenyző vezetné.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8115463538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása