Újabb csapat jelentette be, hogy távozik a WTCR-ből

Nem csak a Volkswagen, de a Sébastien Loeb Racing is kivonul a világkupából – erősítette meg a csapat a TouringCarTimes hasábjain.

5eaee2e697bdd09e629a5d2f1c28536c.jpg

Habár hivatalosan ma jár le a nevezési határidő, s már két hónap sincs hátra az aragóniai előszezoni tesztig, továbbra is hemzseg a kérdőjelektől a WTCR 2020-as szezonja. Ami a mezőnyt illeti, azon kívül, hogy a Honda mind a négy versenyzőjét, így Tassi Attilát is megtartja, csak azt tudjuk, hogy ki nem marad a bajnokságban. A lista pedig elég hosszú: az Alfa Romeo, az Audi és a Volkswagen még korábban bejelentette távozását, ami kapásból mínusz három gyártó, amik tavaly összesen tíz autót adtak a mezőnybe.

Ahogyan pedig az várható volt, a kivonuló gyártók csapatokat is rántanak magukkal; a Sébastien Loeb Racing az első, amely meg is erősítette, hogy 2020-ban nem látjuk viszont a túraautó-világkupában. „Sajnálatos módon nem, nem indulunk a WTCR-ben idén” – idézi a TouringCarTimes a Volkswagen Golfokat eddig futtató francia csapat technikai menedzserének, Philippe Nicolaónak szavait. Nicolao hozzátette, hogy az elmúlt hat év tapasztalatára építkezve továbbra is a túraautózásra szeretnének fókuszálni, most azonban más opciókat mérlegelve.

2015-ben szállt be a WTCC-be a Sébastien Loeb Racing, 2017 végéig privát Citroënekkel gyarapította a mezőnyt, de miután a francia gyártó nem épített TCR-autót, a csapat a WTCC és a nemzetközi TCR-széria fúziójakor, vagyis a WTCR létrejöttekor Volkswagenekre váltott.

A Sébastien Loeb Racing tavalyi négyesének tagjainak, azaz Mehdi Bennaninak, a 2012-es világbajnok Rob Huffnak, Johan Kristofferssonnak, valamint Benjamin Leuchternek a sorsáról semmi konkrétat sem tudni – leszámítva annyit, hogy néhány hete a nemzetközi sajtó megszellőztette, hogy Kristoffersson visszatér a ralikrosszozáshoz, amiben korábban kétszer is világbajnok lett.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215448578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása