Tassi Attila marad a WTCR-ben, változatlan felállással folytatja a Honda

Váratlanul bejelentette 2020-as kvartettjét a Honda, Tassi Attila idén is a japán gyártót képviseli majd a túraautó-világkupában (WTCR).

908e1f25fc160d7ba7d8eb0f496b01d9.jpg

Noha három hónap múlva elrajtol a 2020-as WTCR-szezon, a versenynaptáron és a szabályváltozásokon, továbbá az Alfa Romeo, az Audi és a Volkswagen biztos vagy valószínűsíthető kiszállásán kívül nem sok mindent lehetett tudni a dolgok alakulásáról. A csend azonban megtört, ugyanis a Honda – elsőként – bemutatta idei versenyzőit: meglepetésre nem kell számítani, marad Esteban Guerrieri, Néstor Girolami, Tassi Attila és Tiago Monteiro négyese.

A bejelentés értelmében tehát egy magyar pilóta már garantáltan lesz a WTCR mezőnyében –Tassi már évek óta Hondával versenyez, az előző szezonban léphetett fel a világkupába. A 20 éves ifjonc részben a KCMG gyengélkedésének, részben a balszerencsének „köszönhetően” nehéz debütáló szezont zárt, de Portugáliában és Németországban megmutatta, hogy érdemes lesz rá odafigyelni a folytatásban.

img_3728.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

„Örülök, hogy 2020-ban a Honda versenyzőjeként folytathatom a WTCR” – kommentálta a hírt. – „Több jó pillanat is volt a bemutatkozó évemben, mint például a portugáliai pole pozíció vagy a nürburgringi hétvége, ahol dobogóesélyes tempónk volt. Ha a folytatásban sikerül elkerülnünk a balszerencsét, nagy lepést tehetünk meg előre.”

Persze Michelisz Norbert maradása is majdnemhogy biztosra vehető, miután az elmúlt hetekben többször is leszögezte, hogy már tárgyal a Hyundaijal a folytatásról, s mindkét fél hajlik a közös folytatás felé.

Csapattársa, az igencsak rutinosnak mondható Tiago Monteiro számára sem alakult kevésbé küzdelmesen a 2019-es szezon. A portugál ráadásul a 2017 őszén elszenvedett tesztbalesete miatt egy év kihagyással tért vissza a versenyzéshez, de ennek ellenére helytállt: nyert hazai közönsége előtt, míg a Honda hazai pályáján az első rajtkockából indulhatott.

A 43 éves Monteiro már izgatottan készül nyolcadik szezonjára, amit a WTCC/WTCR közegében tölt majd: „Boldogabb nem is lehetnék a szerződéshosszabbítás miatt. Keménynek bizonyult a visszatérő évem, már csak azért is, mert a mezőny minden eddiginél színvonalasabb volt, ezért mindenkinek gyorsan rá kellett kapcsolnia” – magyarázta az ex-Formula–1-es pilóta, majd hozzátette: „A portugáliai győzelem és a japán pole alkalmával olyan érzések törtek ki belőlem, amik korábban még soha. Készen állok arra, hogy további sikereket érjek el, és harcoljak a bajnokságért.”

img_9373.JPG

Fotó: Kováts Levente

„Fantasztikus idényünk volt 2019-ben, így izgatottsággal tölt el, hogy 2020-ban is a Hondánál maradok” – fogalmazott a bejelentés kapcsán az előző évi bajnoki hajszában a világkupa-győztessé koronázott Michelisz Norberttel szemben alulmaradt Esteban Guerrieri.„Úgy érzem, ezúttal is a bajnoki címért mehetünk, mivel a Civic Type T TCR egy remek autó. Alig várom már, hogy a tesztekre visszatérhessek a volán mögé.”

Négy futamgyőzelemmel zárt tavaly Guerrieri, csak eggyel szerzett többet honfi- és tavalyi csapattársánál, Néstor Girolaminál, aki a Hungaroringen kétszer is győzni tudott, a későbbiekben magára vállalt másodhegedűs szereppel pedig hozzásegítette a Münnich Motorsport csapatát az összetett-3. helyhez.

„A három győzelemmel felülmúltam a várakozásaimat 2019-ben, így remek helyzetből kezdhetem meg a felkészülést 2020-ra. Örömömre szolgált, hogy Esteban csapattársa lehettem, és biztos vagyok abban, hogy én is versenyképesebb leszek a folytatásban. Akár a bajnoki címért is harcba szállhatok” – osztotta meg gondolatait a 30 éves versenyző, aki hetedik lett az összetettben végül.

A japán gyártó közleménye későbbre ígért megerősítést annak kapcsán, hogy a kvartett milyen párosításokat alkot.

Nyitókép: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215402524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása