Pilótabejelentések a TCR Europe-ban

Szerdán befutottak az első fecskék, vagyis megerősítették az első teljes szezonos indulókat a TCR Európa-kupa 2020-as idényére.

2019-2019_barcelona_race_2---2019_eur_barcelona_r2_123_daniel_lloyd_15.jpg

Nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa idei éve körül is sok egyelőre a kérdőjel – bár utóbbiban jelentős csökkent a számuk a szerdai bejelentéseknek köszönhetően. A versenynaptár és a szabályváltozások mellett pilótafronton idáig csak a 17 éves Jacopo Guidetti érkezése – ami csak néhány versenyre szól –, valamint Santiago Urrutia távozása volt hivatalos.

Ezzel szemben további három versenyző kilétére egyetlen nap leforgása alatt fény derült. A Brutal Fish Racing bejelentette, hogy kettőről háromra bővíti Hondáinak számát, bár egyelőre csak két versenyzőjét erősítette meg Daniel Lloyd és a csapatfőnök Martin Ryba személyében, akik már tavaly is a szlovák csapattal versenyeztek.

2019-2019_barcelona_race_2---2019_eur_barcelona_r2_daniel_lloyd_and_martin_ryba_18.jpg

Lloyd ugyan csak késve – a hungaroringi nyitóhétvégét kihagyva – csatlakozott a mezőnyhöz, két futamgyőzelme és két harmadik helye révén a legjobb tízben végzett, ellenben Ryba a „futottak még”-kategóriát erősítette rendre: két pontszerzésével csak az egyéni összetett 34. helyéig jutott.

„A fellegek közt érzem magam amiatt, hogy hosszabbítottam a Brutal Fish Racinet. Ennél korábban nem is tudtam volna megerősíteni az előttünk álló szezonra vonatkozó terveimet. Nem is lehetnék ennél boldogabb” – lelkendezett a 27 éves brit.

2019-2019_spa-francorchamps_qualifying---2019_eur_spa_qualifying_gilles_magnus_pole_position.jpg

Szintén a mezőny tagja marad Gilles Magnus, aki a Comtoyou Racing és a belga autóklub (RACB) nemzeti csapatának színeit képviselve folytatja a bajnokságban, ugyanúgy egy Audival. A belga pilóta a 2019-es évet egy győzelemmel és további két dobogós eredménnyel, valamint az összetett-6. helyen zárta.

„Összességében elégedett vagyok a TCR Európa-kupában teljesített első évemmel. Tisztában vagyok vele, hogy vétettem hibákat, de ezekből tanultam. A 2019-es év a gyakorlásé volt, most már sokkal felkészültebben várom az új szezont. Köszönöm az Audi Sport Customer Racing támogatását, valamint a Comtoyou csapatának profizmusát. A legjobb formámat fogom nyújtani, hogy a bajnoki címért mehessek” – nyilatkozta agilisan Magnus.

A 20 éves belga nyilatkozatában előnyként emelte ki, hogy a széria idén két belgiumi helyszínre (Spa-Francorchamps-ba és Zolderbe) is ellátogat, a felkészülésnek pedig már jó korán nekivág – az első tesztekre február végén kerül sor elmondása szerint.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915460948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása