Egy év után visszatér Amerikába a TCR Europe bronzérmese

Váratlanul bejelentette Santiago Urrutia, hogy ismét célba veszi az IndyCart, ezért újra annak előszobájában fog versenyezni 2020-ban.

2019-2019_monza_qualifying_---2019_tcr_eur_monza_q_55_santiago_urrutia_31.jpg

A 23 éves versenyző tavaly kóstolt bele a túraautózásba, kapásból a TCR Európa-kupában kezdte meg a kikupálódást. Urrutia eredményesen szerepelt a WRT csapat Audijával: stabil pontszerzéssel és két dobogós eredménnyel végül odaért az összetett dobogó legalsó fokára.

A FormulaScout oldalának tavaly év végén nyilatkozta az uruguayi, hogy 2020-ban vagy egy második szezont futna a TCR Europe-ban, vagy fellépne a túraautó-világkupába, vagyis a WTCR-be.

Ehhez képest sokkoló fordulatot hozott a pilóta keddi bejelentése: ennek értelmében Santiago Urrutia egy év kihagyás visszatér az IndyCar F2-es megfelelőjébe, az Indy Lights-bajnokságba, ahol a HMD Motorsports színeiben fog indulni.

HMD Motorsports

Santiago Urrutia Joins HMD Motorsports for the 2020 Indy Lights Season - https://buff.ly/2UmE7Pq #TeamCooperTire #RoadToIndy Indy Lights NTT IndyCar Series Road to Indy

„Nagyon kemény dolgoztam azért, hogy idén visszatérhessek az Indy Lights paddockjába, hiszen a fő célom továbbra is az IndyCar” – fogalmazott Urrutia.„A HMD Motorsports csapata egyre fejlődik véleményem szerint, így idén már komoly veszélyt jelenthet a bajnokság szempontjából. Alig várom már, hogy elinduljon a szezon.”

Túraautós kitérőjét megelőzően négy éven át indult az Indy Lights-ban (illetve annak elődjében, a Pro Mazda-bajnokságban): első nekifutásra bajnok lett, majd kétszer lett második és egyszer harmadik.

Ami pedig a TCR Európa-kupa idei évét illeti, lényegében a Hungaroringet mellőző versenynaptáron és a szabályváltozásokon kívül sok minden derült ki eddig. Igaz, még három hónap visszavan a spái idénynyitóig, de csak egy versenyzőt jelentettek be mostanáig: a 17 éves Jacopo Guidetti egy, az Élite Motorsport által futtatott Audival indul, de csupán bizonyos fordulóin a bajnokságnak.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015458916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása