Váratlan fordulat, a Hungaroringen rajtol a WTCR szezonja!

Marokkó helyett pedig Ausztriába tér vissza a legmagasabb szinten jegyzett nemzetközi túraautó-bajnokság.

img_5088.jpg

A tervezettnél három héttel rajtol később a túraautó-világkupa 2020-as idénye, ugyanis törölték a marokkói nyitóhétvégét, így a WTCR mezőnye először a Hungaroringre látogat el, április 24-26. között, csakúgy mint a kamion Európa-bajnokságé.

Ettől függetlenül ugyanúgy tíz hétvégéből áll majd a szezon: Marokkó utcáit az osztrák Salzburgring váltja a versenynaptárban, ahol július 24-e és 26-a között rendezik az év utolsó európai fordulóját. A bejelentés értelmében tehát Michelisz Norbert rajongói Szlovákia mellett egy másik szomszédos országban is szoríthatnak a címvédésre készülő világkupa-győztesnek – feltéve, hogy rövidesen tényleg bejelentik maradását.

1969-ben használták először a Salzburgringet, a 4241 méteres pályán korábban, 2012-2014 között háromszor is tiszteletét tette a WTCC mezőnye.

A cserebere persze még a Motorsport Világtanács jóváhagyására vár, de ez – mint általában szokott lenni – puszta formalitás.

Ami pedig a Circuit Moulay El Hassan pályát illeti, először 2009-ben volt része a kalendáriumnak, 2014 óta pedig rendre Marokkóban kezdődött a WTCC, majd az előző két évben a WTCR szezonja. A helyszín távozásának hátterében nemes egyszerűséggel az az ok áll, hogy az egyre fogyatkozó mezőnyben nem jutott hely az egyetlen marokkói versenyzőnek, Mehdi Bennaninak.

A kavarodásnak köszönhetően később startol a bajnokság ázsiai szakasza is: szeptember 4-6-a helyett szeptember 18-20. között látja vendégül a WTCR-t a ningbói pálya Kínában.

A módosított 2020-as WTCR-versenynaptár:

április 24-26. Magyarország Hungaroring
május 20-23. Németország Nordschleife
június 5-7. Szlovákia Slovakiaring
június 19-21. Portugália Vila Real
július 3-5. Spanyolország Motorland Aragon
július 24-26. Ausztria Salzburgring
szeptember 18-20. Kína Ningbo
október 16-18. Dél-Korea Inje-Speedium
november 20-22. Makaó Makaó
december 10-13. Malajzia Szepang

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4615460182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása