F1: Hülkenberg biztosan nem megy vissza első csapatához

Kételkedik abban Nico Hülkenberg, hogy a Williams pont az ő szolgálataira tartana igényt – szorul a hurok a német nyaka körül, ami az F1-es folytatást illeti.

2555-4bdc-e235-4ce885ff043e_3920063069c43059884ec9bd1b2b91f66823c71f.jpg

A jelenlegi állás szerint három verseny múlva, mintegy tíz év után érhet véget Nico Hülkenberg Forma-1-es karrierje. A német pilóta helyét a Renault-nál ugyanis Esteban Ocon veszi át 2020-tól, a királykategóriában való maradásra pedig rohamosan csökkennek az esélyei.

Felmerült lehetséges opcióként a Williams, amely továbbra sem nevezte meg ugyan George Russell jövő évi csapattársát, egyesek kész tényként kezelik, hogy Robert Kubica távozása Nicholas Latifinek nyit ajtót az F1 felé. Hülkenberg 2010-ben a Williamsnél ejtette meg debütálását, de elmondása szerint a visszatérés gyakorlatilag valószínűtlen.

„Úgy gondolom, valaki másra van szükségük, nem én vagyok a megfelelő emberük” – nyilatkozta a RaceFans kérdésére Hülkenberg Austinban, a Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínén. – „Ezt csak az alapján mondom, hogyan áll jelenleg a pályafutásom, hogy állnak ők. Ezeket figyelembe véve pedig nem tartanám alkalmasnak az időzítést. Teljes tisztelettel vagyok a csapat felé, hiszen korábban már versenyeztem náluk meg minden, de nem hinném, ez össze fog jönni.”

A Red Bull nemrégiben tisztázta, hogy a négy ülés sorsát házon belül rendezi majd, vagyis Hülkenberg igazán már csak arra számíthatna, ha Antonio Giovinazzi helye felszabadulna az Alfa Romeónál. Erre is azonban egyre kevesebb az esély, mivel az olasz újonc az utóbbi versenyeken javuló tendenciát mutat, emellett pedig a Ferrari támogatását élvezi.

Hülkenberg viszont elzárkózott annak lehetőségétől, hogy teszt- vagy tartalékversenyzőként szegődjön egy csapathoz, mint tette azt 2011-ben, amikor a Force India harmadik számú pilótája volt. Sőt, még azt sem tartja elképzelhetetlen forgatókönyvnek a német, hogy kihagyjon egy évet, ha a jövő évre nem talál megfelelő lehetőséget.

„Őszintén, nem tudom, mi lesz. Attól függ, hogy mi fog történi, mi lehet itt még számunkra. Amint lesz egy válasz, más dolgokat is számításba veszek. Nem akarok azonban semmit sem elsietni, és csak úgy beülni bármibe pusztán azért, hogy versenyezzek. Olyannak kell lennie, amit szeretek; egy olyan kihívásnak, ami izgat engem. Egyelőre viszont nincs tökéletes válasz” – zárta gondolatait.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715284862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása