F1: Mégis harcban van Kvjat a Red Bull-ülésért?

Annak ellenére, hogy korábban kijelentették, hogy Danyiil Kvjat jövőre biztosan a Toro Rosso versenyzője lesz, a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint még felcsillanhat a remény az orosz számára.

ap-213aevsys2511_news.jpg

A Red Bull négy versenyzője közül jelenleg csak Max Verstappen helye biztos a 2020-as szezonra, a holland marad a Red Bullnál. A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén az energiaitalgyártó-cég motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko még azt nyilatkozta, hogy a másik ülés sorsa az élcsapattól évközben kiebrudalt Pierre Gasly, valamint az éppen annál bizonyító Alexander Albon között dől el, tehát az egy év kihagyás után idén visszatérő Danyiil Kvjat mindenképpen a Toro Rossóé lesz jövőre is.

Albon az eddigi hat futamán meggyőző eredményeket szállított, ugyanis minden alkalommal a legjobb hat között végzett, sokaknak már meggyőződése, hogy a thai-brit versenyző ezzel ki is váltotta a jövő évi szerződését. Korábban a Mexikói Nagydíj utánra ígérték a döntést, Marko azonban pontosított, ugyanis rosszul emlékezett a versenynaptárra.

ap-21zb9xw111w11_news.jpg

„Hiba volt a részemről ezt mondani, ugyanis valamiért azt gondoltam, hogy Mexikó csak az Egyesült Államok után jön, de megcserélték ezt a két versenyt”

– mondta a Motorsport.com-nak a tanácsadó. – „Időközben azt már megerősítettük, hogy mindhárom versenyző velünk marad, Max helyzete pedig elég egyértelmű. Nem akarjuk elsietni a döntést, hogy ki melyik csapatnál fog versenyezni.”

„Úgy értettem, hogy már mindent tudunk Kvjat képességeivel. Amiben nem voltunk biztosak, hogy mire képes Albon. Erre próbáltam célozni” – magyarázta bizonyítványát a kvjatos nyilatkozata kapcsán, továbbá megerősítette, hogy Albon, Gasly és Kvjat is esélyes arra, hogy Verstappen csapattársa legyen.

ap-21uxm9f2d1w11_news.jpg

A holland sajtó azonban a napokban épp azt pedzegette, hogy hármójuk közül valaki a két szék közül az asztal alá fog esni, ugyanis Nico Hülkenberg áll össze a hollanddal.

„Csak a saját versenyzőinkkel számolunk, mindig is erről volt szó” – tisztázta a helyzetet Marko, tagadva a pletykákat. – „Mindannyian szerződéssel rendelkeznek a Red Bullnál, amely kiköti, hogy szabadon dönthetünk arról, hogy ki hol vezet.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715272014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása