F1: Latifinek máris megágyaztak a Williamsnél 2020-ra?

A következő három versenyhétvége nyitóedzésén újra pályára viheti a Williams gépét a csapat Forma-2-es élmenő tartalékversenyzője. Egyre közelebb a debütáláshoz Nicholas Latifi?

1017645111-lat-20190803-_l5r6593.jpg

George Russell helye szinte betonbiztosnak tűnik a Williamsnél, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy ki lesz jövőre a csapattársa, az év végén távozó Robert Kubica utódjaként. Úgy hírlik, Nicholas Latifi, a grove-iak teszt- és tartalékversenyzője az elsőszámú jelölt a felszabaduló ülésre – méghozzá nem is alaptalanul.

Ugyanis a Williams hétfőn bejelentette, hogy a következő helyszíneken, Mexikóban, Amerikában és Brazíliában is lehetőséget biztosít Latifinek az első szabadedzésen; ezen a héten Kubica, jövő héten pedig Russell autójába ül be a kanadai.

„Nicholas rendkívül jó munkát végzett, amikor vezette az autót idén. Már várjuk, hogy viszontláthassuk őt, és visszajelzést kapjunk tőle a legújabb fejlesztéseinkről” – nyilatkozta Dave Robson, a Williams vezető versenymérnöke.

„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy Mexikóban visszatérhetek a volán mögé. Érzésre nagyon hosszú idő telt el a legutóbbi, spái beugrásom óta” – kommentálta a hírt Latifi.

„Tavaly is mehettem már a mexikói FP1-en, úgyhogy van elképzelésem arról, mire számítsak. A tengerszint feletti magassága miatt ez egy egyedi pálya, ahol tapadáshiány révén szembesülsz kihívással. Mint mindig, a célom a most is az, hogy tiszta edzést fussak, és segítsem a csapat munkáját.”

Latifi a szezon korábbi részében már három pénteki edzésen is vezethette az autót – Kanadában, Franciaországban és Belgiumban –, a Forma-2-ben pedig a második helyen áll az összetettben az abu-dzabi szezonzáró előtt, de a bajnoki címre már nincs esélye a Formula-E-be távozó Nyck de Vriesszel szemben.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115246882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása