F1: A McLaren biztosan nem hozza vissza Alonsót

Egyelőre az is kérdéses, lesz-e egyáltalán közös jövője Fernando Alonsónak és a McLarennek.

jgs_2019indianapolis5001145141.jpg

2018 végén távozott a Forma-1-ből Fernando Alonso, de mint azt akkor is hangsúlyozta a kétszeres világbajnok, csak átmenetileg. A spanyol azóta többször is leszögezte már, hogy adott feltételek között, egy versenyképes csapattal visszatérne a formulaautós királykategóriába. A következő és egyben utolsó lehetősége az új szabályokkal érkező 2021-es szezon lehet, ugyanis a pilótapiacon is komoly változások várhatóak.

Az elmúlt években ugyanis rendre zárt ajtók előtt találta magát Alonso, és már azt is tudni, hogy melyik csapat az, aminek a színeiben biztosan nem lesz ott újra az F1-es rajtrácson. A RaceFans kérdésére ugyanis a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elmondta, hogy a wokingiak biztosan nem hozzák vissza – a csapat egyébként is ütőképes párossal rendelkezik, amit az is igazol, hogy elsők között jelentették be Carlos Sainz Jr. és Lando Norris 2020-as szerződéshosszabbítását. A McLarennek egyébként is meghatározó lesz a 2021-es év, mert visszatér a Mercedes ügyfélkörébe, leváltva a Renault erőforrásait.

Alonso jelenleg a McLaren egyik nagykövete, az év végén jár le a szerződése, de nem biztos, hogy lesz közös folytatás. Brown leszögezte, hogy a csapat más projektjeibe szívesen bevonná Alonsót – ilyen lehet például az IndyCar, hiszen a nagymúltú csapat épp a következő szezonban száll be hosszabb távon a sorozatba, a Schmidt Peterson Motorsports-cal karöltve. Az Arrow McLaren Racing SP be is jelentette jövő évi versenyzőit Oliver Askew és az ex-Red Bull-junior Patricio O’Ward személyében, az Indy 500-on pedig egy harmadik autót is tervez indítani; ez lehet Alonsóé.

„A végén leülünk beszélgetni egymással arról, hogy mit hozhat számunkra a jövőt, vagy éppen mit nem. Megbeszéljük Fernandóval, hogy mit akar csinálni, illetve azt, hogy mi mit akarunk, és meglátjuk, hogy akad-e bármi, ami miatt megérné folytatni a közös munkát” – nyilatkozta Zak Brown. – „Nagyon jó a kapcsolatunk Fernandóval, más versenyprogramjainkban autóba is ültetnénk. Továbbra is azt gondolom ugyanis, hogy ő az egyik leggyorsabb a világon.”

Fernando Alonso 2020-as terveit egyelőre homály fedi, azt leszámítva, hogy januárban rajthoz áll a Dakar-ralin a Toyotával. Valószínű azonban, hogy a 38 éves versenyző még nem tett le a Tripla Koronáról szövögetett álmairól, amihez már csak az indianapolisi siker hiányzik, amit eddig kétszer próbált megszerezni.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215283994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása