Bejelentette IndyCar-pilótáit a McLaren, Alonsót tárt karokkal várják

Két ifjoncot igazolt a 2020-as IndyCar-szezonra a McLarennel összekaroló Schmidt Peterson Motorsports, az Indy 500-on pedig akár Fernando Alonso is lehetőséget kaphat.

ebm0zb6xuaaw1pr.jpg

A 2019-es idényben még Schmidt Peterson Motorsports-ként, James Hinchcliffe és Marcus Ericsson kettősével szerepelt a legnépszerűbb amerikai formaautós bajnokságban, az IndyCarban az Arrow McLaren SP-vé alakult csapat.

Nemcsak a tulajdonosi kör változik, hanem a versenyzőpáros összetétele is: az F1-es múlttal rendelkező Ericsson még korábban bejelentette, hogy Chip Ganassi csapatához igazol, James Hinchcliffe jövője egyelőre tisztázatlan. A kanadai pilóta lába alól azonban kirántották a talajt, ugyanis 2015-ös csatlakozása után váratlanul távozni kényszerül, mivel a McLaren két Indy Lights-bajnokkal, az idáig összesen kilenc versenyen induló, időközben a Red Bull tehetségkutató programját is megjárt Patricio O’Warddal, valamint a nevelőszéria idei győztesével, Oliver Askew-val indul.

Arrow McLaren SP on Twitter

You've been asking. Here it is. We're excited to present our drivers for the 2020 @IndyCar Season: @Oliver_Askew and @PatricioOWard! � Read more: https://t.co/A62hPkyX8O

„Oliver és Pato a jövő IndyCar-nemzedékét képviselők. Bizonyítottan győztes alkatok mind a ketten, izgalmas kilátásokkal. Nincs kétségem afelől, hogy tökéletes párost alkotnak a 2020-as szezonban. Mindketten elképesztően lenyűgözőek voltak az Indy Lights-ban, 16 versenyt nyertek összesen az elmúlt két évben. Időt és energiát nem kímélve úgy választottuk ki a versenyzőket, hogy az a legjobb legyen az Arrow McLaren SP-nek hosszú távon” – nyilatkozta a McLaren versenyigazgatója, Gil de Ferran.

A teljes szezonban két autót tervez indítani az Arrow McLaren SP, de az Indy 500-on csatasorba állíthat egy harmadikat is. Ez a McLaren-nagykövet Fernando Alonsóé lehet, aki a Tripla Koronáért folytatott hajszában már kétszer is nekirugaszkodott az 500 mérföldes oválversenynek, de 2017-ben a Honda-motor, idén pedig a csapat hagyta cserben a kétszeres Forma-1-es világbajnokot. A spanyol a kézzel fogható kitüntetéssel nem járó kihívás részeként a Monacói Nagydíjat még királykategóriás pályafutása során kétszer is megnyerte, ahogyan a Le Mans-i 24 órást is, a WEC szuperszezonjában. Alonso ezen kívül is keres magának kalandokat, így áll rajthoz a 2020-as Dakar-ralin is.

2019wk43658p_1.jpg

Fotó: McLaren Indy / Twitter, McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915277162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása