F1: Újabb juniorját kosarazta ki a Red Bull

Fél évig sem tartott a tavalyi Indy Lights-bajnok, Patricio O’Ward Red Bull-os karrierje. Az energiaitalgyártó tehetségkutató programja rövid időn belül második neveltjétől köszönt el.

ap-21px32zj91w11_news.jpg

Májusban csapott le Patricio O’Wardra a Red Bull, miután menesztette Daniel Ticktumot. A mexikói a megkeresést követően fel is hagyott – átmenetileg – az IndyCar-karrierjével, hogy Forma-1-es szuperlicenszet szerezhessen. Az energiaitalgyártó-cég támogatásával rajthoz állhatott a Forma-2-es bajnokság osztrák versenyhétvégéjén, majd a japán Super Formula-sorozatban indult.

O’Wardnak szinte azonnal alkalmazkodnia kellett a változásokhoz, így elsőre nem is jöttek az eredmények: Fujiban és Motegiben is 14. lett, Okayamában viszont már hatodikként intették le – ám a szuzukai záróversenyén már a Red Bull másik, jelenleg rangidős üdvöskéje, az észt Jüri Vips fog versenyezni a helyén.

Úgy fest azonban, hogy ezzel véget is ért O’Ward számára a Red Bull-os karrier, valamint a Forma-1-es szereplésről dédelgetett álmok, ugyanis nem sikerült összegyűjtenie a királykategóriás versenyzői engedélyhez az elegendő pontszámot, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csökkentette az Indy Lights jelentőségét a kisebb létszám miatt.

ap-21a2e262d2511_news.jpg

„Az FIA a busz alá dobott minket”

– mondta a RACER-nek csalódottan O’Ward. – „Őszintén szólva most olyan helyre kellene mennem, ahol tudok keresni némi pénzt. Az F2 nem ilyen. Ha pedig nem jön össze az F1, az IndyCarban akarok versenyezni. Dr. Marko mindig Potatónak hívott, így amikor felhívott, annyit mondott, hogy: Potato, nagyon nehézzé vált a helyzet, nincs elég szuperlicensz-pontod. És semmilyen alternatíva nem volt arra, hogy lehessen szuperlicenszem, anélkül meg semmihez sem tudok kezdeni.”

O’Ward elárulta, hogy a megállapodás ugyan novemberig kötötte volna a Red Bullhoz, a Milton Keynes-iek tanácsadója, Dr. Helmut Marko idő előtt elengedte, hogy lépéseket tehessen annak érdekében, hogy legalább az IndyCarban lehessen jövője. A 20 éves pilóta iránt állítólag már van is érdeklődő, mégpedig a McLaren révén, amely jövőre a Schmidt Peterson Motorsports oldalán száll be a sorozatba.

A McLaren egyelőre nem kommentálta a fejleményeket, továbbá bejelentést sem tett a 2020-as versenyzői vagy annak kapcsán, hogy ki fogja vezetni a harmadik autót a május végi Indianapolis 500-on. Idáig kilenc futamon indult az IndyCarban O’Ward: a 2018-as sonomai idényzárón egy 9. hellyel mutatkozott be a Harding Racinggel, míg legjobb eredményét a Carlin színeiben szerezte a texasi nyolcadik helyével.

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6915236942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása