F1: Japánban ad lehetőséget F3-as futamgyőztes ifjoncának a Red Bull

A szuzukai záróhétvégén debütál a japán Super Formula-sorozatban a Red Bull észt patronáltja, Jüri Vips.

1017805938-lat-20190929-_1st1611.jpg

2018-ban csatlakozott a Red Bull pilótanevelő akadémiájához Jüri Vips, a német Forma-4-es széria 2017-es bajnok a Forma-3-ban folytatta idén pályafutását. Három futamgyőzelmet szerzett az észt, amivel legjobb nem premás versenyzőként, – az egy évvel korábbi, Európa-bajnoki szezonjához hasonlóan – a negyedik helyen zárt, ezzel azonban még nincs elegendő Forma-1-es szuperlicensz-pontja.

Egyelőre nem tudni, mik a Red Bull tervei 2020-ra Vipsszel, mindenesetre az energiaitalgyártó-cég lehetőséget biztosít neki a Super Formula jövő hétvégi záróversenyén. Szuzukában Vips egy másik Red Bull-junior, Patricio O’Ward helyét fogja átvenni a Team Mugennél.

O’Ward szintén hasonló úton jutott anno az üléshez, annak birtokosa ugyanis az év elején még a Makaói Nagydíj kétszeres győztese, Dan Ticktum volt, ám szezon közben menesztette őt programjából a Red Bull. A regnáló Indy Lights-bajnok mexikói – aki a Forma-2-ben is bemutatkozhatott az idény folyamán – jövője szintén tisztázatlan, akárcsak Vips esetében.

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415231686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása