F1: Már temetik a jövő évi Német Nagydíjat

180044_ger.jpg

A Hockenheimring vezetősége valószínűnek tartja, hogy a 2020-as kalendáriumban már nem lesz ott a németországi Forma-1-es verseny.

Hollandia (Zandvoort) visszatérésével és Vietnám (Hanoi) csatlakozásával, illetve azon tény ismeretében, hogy a sportág vezetősége nem akar több futamot rendezni jövőre sem 21-nél, két pálya is ki fog kerülni a Forma-1 körforgásából. A Brit és az Olasz Nagydíj megmenekülésével azonban már csak három olyan helyszín van, amelynek lejár a szerződése a versenysorozattal az év végén: Németország (Hockenheim), Spanyolország (Barcelona) és Mexikó (Mexikóváros).

Friss lapértesülések szerint a Mexikói Nagydíj megmentésére rövidesen találhatnak megoldást – ez viszont automatikusan a hockenheimi és a barcelonai pálya eliminálását jelentené. Igazság szerint a Német Nagydíj szervezői már most lemondtak a 2020-as Forma-1-es verseny megrendezéséről – való igaz, már az idei nagydíj lebonyolítása is a Mercedes névadói közbeavatkozásával vált lehetségessé.

„Folyamatosan tárgyalunk a Forma-1 vezetőségével, de a dolgok jelenlegi alakulása alapján 2020-ban nem lesz Német Nagydíj. Ugyanitt tartottunk 2018-ban: senki sem gondolta volna, hogy lesz idén futam”

– idézi a Speedweek a pálya főnökét, Georg Seilert.

„Természetesen elkötelezett vagyunk az iránt, hogy a jövőben is visszatérjen a Forma-1 a Hockenheimringre, de egyúttal realisták is vagyunk. Szívesen fogadjuk a Forma-1-et, de ahogyan azt mindig mondtuk, nem bármi áron. Meg kell, hogy legyen a lehetőségünk arra, hogy szünetet tartsunk. Ugyanis ezt a versenyt nem támogatja az állam, nem úgy, mint például Ázsiában vagy a Közép-Keleten”

– tette hozzá a Hockenheimring marketingigazgatója, Jorn Teske.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014980068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása