F1 - HIVATALOS: 2020-TÓL JÖN A VIETNÁMI NAGYDÍJ!

ap-1vjfq6r1d1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Több hónapnyi találgatást követően a Liberty Media bejelentette, hogy 2020 áprilisában már Hanoi városában is tiszteletét teszi a száguldó cirkusz.

A szerda reggeli bejelentés értelmében megvan az első helyszín, ami immár a Liberty Media uralma lett része a Forma-1-es versenynaptárnak, ugyanis az elmúlt hónapok kérdőjeleit eloszlatva hivatalosan is megerősítették Chase Careyék, hogy 2020-tól a Vietnámi Nagydíjat is megrendezik – ezzel egy újabb ázsiai pályát köszönhetünk, a japán, a kínai és a szingapúri után. A mezőny Hanoi utcáin, egy 5565 méter hosszú aszfaltcsíkon – aminek az érvényben lévő szerződés révén több évig biztos helyen van a sportágban – fog versenyezni.

„Örömmel jelentjük be, hogy Hanoi Forma-1-es nagydíjat fog rendezni. Amióta 2017-ben érdekeltté váltunk a sportágban, folyamatosan egyeztettünk arról, hogy új célvárosok kijelölésével terjesztenénk a Forma-1 vonzerejét. A Vietnámi Nagydíj pedig ennek az ambíciónak a megvalósulását jelképezi. Izgatottak vagyunk, mert Hanoi az egyik legizgalmasabb város a világon jelenleg, gazdag történelemmel és hihetetlen jövővel rendelkezik. Ez a forma tökéletesen passzol a Grand Prix-versenyzéshez, és már várom, hogy igazi fénypont legyen az F1-es versenynaptárban” – kommentálta a hírt Chase Carey, a sportág elnök-vezérigazgatója.

„Csapatunk Hanoi városával és a promóterrel együttműködve egy olyan pályát dolgozott ki, ami nem csak a versenyzőink tesztelését fogja szolgálni, hanem azt is, hogy rajongóink élvezhessék a versenyzés látványosságát. Már nagyon várjuk, hogy a Forma-1-es autók 2020-tól fogva ennek a fantasztikus városnak az utcáin száguldozzanak” – tette hozzá Carey a pálya kapcsán, ami az f1.com-on közzétett anyag alapján tartalmaz egy csipet Nürburgringet, egy csipet Suzukát és egy csipet Monacót.

Íme, a vietnámi pálya vonalvezetése:

image_4.jpg

Fotó: Red Bull Content Pool, f1.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714358019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása