F1: Megmenekült Silverstone – hivatalos!

m164621.jpg

Sokak számára örömteli hírt közölt a szerda kora délutáni órákban a Forma-1 vezetése, miszerint a sportág bölcsőjének tartott silverstone-i pálya a következő öt évben is otthont ad a Brit Nagydíjnak.

Már évek óta „élet és halál között lebegett” Silverstone Forma-1-es szerepvállalása. Emiatt sokan meg voltak győződve arról, hogy ez lehet az utolsó év, amikor a mezőny ellátogat arra a pályára, ahol 1950-ben az első Forma-1-es futamot rendezték.

Komolyabb fordulatot jelentett azonban az ügyben, hogy a Forma-1 és a brit pálya vezetése szokatlan időpontra, szerdán 14 órára sajtótájékoztatót hívott össze. Miután ez kiderült, azt pletykálták, amit aztán a felek hivatalosan meg is erősítették: a Liberty Media és a silverstone-i pálya további öt évre állapodott meg, vagyis 2024-ig biztos a Brit Nagydíj jövője.

„Örömmel erősítjük, hogy a következő öt évben is a Forma-1-es versenynaptár része lesz a Brit Nagydíj, ráadásul Silverstone-ban, amely hosszú ideje rendezi a futamot. Mindig is azt mondtuk, hogy a hosszú távú jövőt szem előtt tartva a sportnak meg kell tartania a történelmi jelentőségű helyszíneket. Silverstone és Nagy-Britannia a sport bölcsőjének számít, 1950 óta”

– nyilatkozta a hosszabbítás kapcsán a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey.

A szerdai bejelentéssel viszont az is eldőlt, hogy továbbra sem tudni, hogy melyik két pálya helyét veszi át a 2020-as versenynaptárban a hanoi, illetve a visszatérő zandvoorti pálya. A barcelonai, a hockenheimi és a mexikóvárosi helyszín van pillanatnyilag a veszélyzónában, miután úgy hírlik, hogy a monzai F1-es futam sorsa is rendeződhet, de ennek megerősítésére majd az Olasz Nagydíj hetében, szűk két hónap múlva kerül sor.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9614936846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása