Hivatalos, 35 év után újra F1-es futamot rendez Hollandia

ap-1s24j1mjd1w11_news.jpg

Kedden bejelentették, hogy három és fél évtizednyi kihagyást követően, 2020-ban visszatér a Holland Nagydíj, és ahogyan azt a korábbi sajtóspekulációk állították, a zandvoorti pályán. Max Verstappen szurkolói készülhetnek…

Nagyszabású sajtóeseményre került sor kedden, a zandvoorti pályán, ugyanis bejelentették, hogy jövőre hivatalos versenyhétvége keretében látogat majd el a száguldó cirkusz mezőnye. Legutóbb 1985-ben rendeztek F1-es versenyt a tengerpartközeli pályán – akkor pont a Magyar Nagydíj ütötte ki a hollandiai futamot, most viszont a Spanyol Nagydíj jövője került veszélybe.

Erre utal az is, hogy a kontraktus 2020 májusától szól, és első körben 3 évig érvényes. Ez valamelyest rossz hír lehet a belgiumi rendezők számára, mivel így kisebb létszámban lehet számítani Max Verstappen szurkolóira Spa-Francorchamps-ban.

Így, ha azt vesszük, a következő évben három hazai futama is lesz a Red Bull pilótájának, elvégre csapata pályáján, a Red Bull Ringen is tiszteletét teszi majd a mezőny.

„Amióta belevágtunk a Forma-1-be, folyamatosan azt szajkóztuk, hogy új helyszínekre akarjuk elvinni a sportágat, mindezt úgy, hogy Európa sporttörténelmi gyökereit is tiszteletben tartjuk. Így jövőre nem csak Hanoiban lesz egy új utcai versenyünk, de Zandvoortba is visszatér a Forma-1, mintegy 35 év után”

– nyilatkozta Zandvoort visszatérése kapcsán a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey, majd azt is hozzátette, mi áll annak hátterében, hogy a holland helyszín újra a versenynaptár részét képezi majd:

„Az utóbbi években pedig újfent elkezdtünk érdeklődni a hollandiai futam, elsősorban a tehetséges Max Verstappent övező, lelkes támogatás miatt, mivel korábban már többször láttuk más helyszíneken narancssárgába borulni a lelelátót. Kétség nem fér ahhoz, hogy jövőre, a zandvoorti lelátókon is a narancssárga lesz a domináns szín.”

A zandvoorti pálya korábban a Forma-3-as Európa-bajnokság és a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyét látta vendégül, jelenleg pedig a túraautó-világkupáét (WTCR), a Jumbo Racedagen részeként, amin – az előző évekhez hasonlóan – Verstappené lesz a főattrakció.

daeeedc0e5c66425adc6e4ce2de49170.jpg

Micheliszék is versenyeztek már a Forma-1 régi-új helyszínén. | Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Nyitókép: Marcel van Hoorn / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414826700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása