WTCR: Michelisz nyert egy pontot, Guerrieri rajtbüntetéssel megy Kínába

11a6721d3761bd60d631facb573dfe26.jpg

A túraautó-világkupa (WTCR) versenyeit követően több büntetést is kiosztottak a stewardok Vila Realban, amelyekből kettő kifejezetten kedvez Michelisz Norbertnek.

Mesébe illő szombatot és legalább annyira küzdelmes vasárnapot zárt Portugáliában Michelisz Norbert. A BRC magyar versenyzője az első versenyen a pole-ból aratott rajt-cél sikert, ehhez képest a második időmérő edzésen csak a 16. helyre kvalifikált. A második, fordított rajtrácsos versenyt nem tudta befejezni, miután ütközött Kevin Cecconnal (Mulsanne-Alfa Romeo), a harmadikon viszont a 10. helyig zárkózott fel.

bf19da4126ec3ad394be2161541bf19e.jpg

A vasárnap esti órákban azonban kiderült, hogy a harmadik futamon végül kilencedikként rangsorolták a hímesházai születésű versenyzőt. Történt ugyanis, hogy Jean-Karl Vernay-t kizárták, mivel Audijának turbónyomása a hétvége folyamán másodjára lépte túl a megengedett értékeket – emiatt az első futamot követően egy tizedik helytől esett el, ezúttal viszont egy 5. pozíciótól kellett búcsút vennie.

Ugyanez okozta Tom Coronel vesztét is a második versenyen, mondjuk a hollandnak sokkal kevesebb veszítenivalója volt, miután még csak pontot sem szerzett a 19. helyen zárva.

b8bc2d11d3253f6668d59f3f0163c542.jpg

Azonban hozzá kell tenni, hogy ez csak egy pillanatnyi állás, mert a WRT és a Comtoyou Racing is fellebbezett a hétvégi kizárások ellen az FIA Fellebbviteli Bizottságánál. Döntés a következő bő két hónapban, a ningbói versenyhétvégéig várható – így Frédéric Vervisch (a belgát még az első versenyről diszkvalifikálták), Vernay és Coronel Vila Real-i helyezései, ahogyan a versenyek végeredményei, nem tekinthetők véglegesnek.

Az Audi Sport Customer Racing még korábban benyújtott egy másik kérvényt annak kapcsán, hogy a felügyelőtestület tisztázza a turbónyomásmérő-rendszer működésének problémáit.

3cf331322c3add98f99d6a1a29fa515c.jpg

További jó hír Michelisznek, hogy elsőszámú ellenfelének, a bajnoki pontversenyben jelenleg 24 ponttal vezető Esteban Guerrierinek Kínában az első versenyen le kell töltenie egy háromhelyes rajtbüntetést. A versenybírák abból az incidensből hozták ki vétkesként a Münnich Motorsport argentinját, aminek során a harmadik versenyen ütközött Michelisz márkatársával, Nicky Catsburggal, ami mindkettejük számára a futam véget jelentette lényegében.

Fotó: Florent Gooden, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314931458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása