WTCR: Michelisz megállíthatatlan volt, harmadára csökkent a hátránya
WTCR 2019: Vila Real - Első futam

eeca8c92aa2b544bce153c2ab984c19c.jpg

Rajt-cél győzelmet aratott Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) első Vila Real-i versenyén, megszerezve idei második elsőségét. Eközben a bajnoki éllovas Esteban Guerrieri motorhiba miatt nullázott, így a magyar hátránya a 45-ről 15 pontra csökkent.

Tökéletes rajtot vett az élről, majd valósággal leiskolázta a WTCR mezőnyét Michelisz Norbert. A BRC versenyzője már az első három körben ki tudott építeni akkora előnyt, hogy a joker-kör teljesítését követően problémamenetesen vissza tudott térni az élre. A magyar ezt követően újra meglógott az üldözőboly elől, majd az utolsó körökben visszavett a tempóból.

Michelisz végül 2,2 másodperces fórral szelte át a célvonalat, amivel a második győzelmét aratta 2019-ben. Győzelmének köszönhetően tovább csökkentette a hátrányát a listavezető Esteban Guerrierivel, ugyanis a Münnich Motorsport argentin pilótája csak a 24. lett, miután motorprobléma miatt visszaesett. A hétvége elején még 45 egységnyi volt a differencia, most már csak a harmada, vagyis 15 pont.

Mögötte Yann Ehrlacher ért célba a második helyen, miután a Lynk&Co-val a másik hyundaios, Augusto Farfus elé tudott ugrani a joker-körök segítségével, így a brazilé a harmadik hely lett. Rob Huff sokáig abajgatta Farfust az utolsó körökben, de a Sébastien Loeb Racing britje maradt a negyedik.

Nicky Catsburg, Michelisz márka- és Farfus csapattársa zárt ötödikként, majd Aurélien Panis (Comtoyou-Cupra), Johan Kristoffersson (SLR-Volkswagen), a Lynk&Co-s csapattársak, Thed Björk és Yvan Muller, valamint a WRT-s Jean-Karl Vernay zártak még a TOP-10-ben.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila a hátsó traktusból indulhatott motorcseréjét követően, végül a 21. helyen intette le a kockás zászló. Csapattársa, Tiago Monteiro két pozícióval zárt mögötte, miután Gabriele Tarquini egy elhamarkodott előzési kísérlet során nekikoccant.

Az első futam végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr914929438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása