WTCR: Tassi drámája után Monteiro először nyert a balesete óta
WTCR 2019: Vila Real - 3. futam

9223b1043f7f30c5006f6165f949b97f.jpg

Egyszerre uralkodik öröm, bánat és meghatódottság a KCMG garázsában: egyrészt Tassi Attilát zsinórban a második hétvégén esett el egy kiváló eredménytől motorhiba miatt, másrészt a magyar pilóta kálváriájának köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott hazai közönsége előtt Tiago Monteiro – a korábbi Forma-1-es versenyző ugyanis így első győzelmét szerezte visszatérése óta.

Mindkét KCMG-s versenyző remekül rajtolt az első sorból a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik portugáliai futamán. Tassi Attila megőrizte vezető pozícióját Tiago Monteiróval szemben, ahogyan tette azt a Lynk&Co-s Yann Ehrlacher is nagybátyjával és márkatársával, Yvan Muller ellen a harmadik helyért – valamivel később aztán helyet cseréltek. Hátrébb azonban már nem alakult ennyire simán az első kör, sőt még a biztonsági autó is pályára gördült egy kör erejéig, miután Michelisz márkatársa, Nicky Catsburg ütközött a magyar pilóta legfőbb ellenfelével, Esteban Guerrierivel.

Épphogy elengedték a mezőnyt, Michelisz második futamon történt balesete után újabb magyar dráma következett be Vila Real utcáin: a harmadik körben egyszer csak lelassult Tassi Hondája az élen haladva, így a nürburgringi hétvége után egy újabb remek eredménytől kellett búcsút vennie műszaki hiba miatt. Ezzel Monteiro vette át a vezetést, Muller pedig azonnal megpróbált a joker-körrel taktikázni, de a francia nem járt sikerrel, mert a portugál gyorsan reagált a húzására, s a joker-kör után az élen tudta folytatni.

Muller még ekkor sem akarta annyiban hagyni, de a verseny végére tempót veszített a négyszeres világbajnok. Monteiro így 2,3 másodperces előnyt tudott kiépíteni magának a kockás zászlóig, amivel első győzelmét szerezte a 2017-es hungaroringi hétvége, egyúttal a 22 hónappal ezelőtti, hátborzongató tesztbalesete óta. Muller és Ehrlacher zártak a dobogón, megelőzve a második versenyt megnyerő Mikel Azconát (PWR-Cupra), Jean-Karl Vernay-t (WRT-Audi), Rob Huffot (SLR-Volkswagen), Néstor Girolamit (Münnich-Honda), Thed Björköt (Cyan-Lynk&Co) és Ma Qing Huát (Mulsanne-Alfa Romeo).

Michelisz Norbert szép versenyt futott, a 16. helyről a 10.-ig egerészte magát előre, Guerrieri kiesésével 31-ről 25 pontosra faragta a lemaradását. A BRC magyarja mögött Johan Kristoffersson (SLR-Volkswagen), Aurélien Panis (Comtoyou-Cupra), Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo), Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) és a csapattárs, Gabriele Tarquini futottak be az utolsó pontszerző helyeken.

Legközelebb Ningbóban, szeptember 14-15-én csap össze újfent a WTCR mezőnye.

A harmadik futam végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914930702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása