F1: Kegyvesztetté válhat Japánban a Red Bull ifjonca

ap-1z3dwauad1w11_news.jpg

Sajtóértesülések szerint elveszítheti az ülését a Super Formulában a Makaói Nagydíjat kétszer is megnyerő Dan Ticktum.

Csalódást keltően alakul idáig Dan Ticktum 2019-es szezonja: először is jócskán kikapott az ázsiai Forma-3-as téli bajnokságban, annyira, hogy az utolsó hétvégére el sem utazott, majd a Super Formulában sem jöttek az eredmények. Három versenyt követően mindössze egy ponttal rendelkezik a szuzukai szezonnyitón elért nyolcadik helyével, helyzetén pedig Sugóban sem tudott javítani, ahol tavaly debütált a versenysorozatban, méghozzá egy erős eredménnyel.

Az utolsó rajtsorba kvalifikált, majd a versenyen is csak 15. lett, körhátrányban. Eközben mugenes csapattársa, Tomoki Nojiri a dobogóért csatázott, amíg nem ütközött a másik Red Bull-juniorral, Lucas Auerrel.

A DTM-ből érkezett osztrák pilóta sokkal jobban fel tudta venni a bajnokság ritmusát a B-Max with Motopark színeiben: Szuzukában hetedikként ért célba, Sugóban pedig dobogóra is állhatott.

ap-1z3rc59d11w11_news.jpg

A Motorsport.com úgy tudja, hogy mindezek után Ticktum helyét az energiaital-gyártó legújabb üdvöskéje, Patricio O’Ward – aki egy egyszeri lehetőség keretében a hétvégén a Forma-2-ben is bemutatkozhat – veheti át.

A korábban a Forma-3-as Európa-bajnokságban az ezüstéremig eljutó brit versenyzőhöz közel álló források nem tudták kommentálni a spekulációt, de jelen állás szerint az is kérdéses, hogy egyáltalán tagja maradhat-e a Red Bull közismerten eredményközpontú pilótaakadémiájának.

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914915024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport 2019.06.30. 13:38:18

@JTU: Kedves Olvasó! Mi a kifogásolnivaló a cikkel kapcsolatban? Előre is köszönjük a választ!

Braking News Motorsport 2019.06.30. 23:21:25

@JTU:
1.) Kezdjük ott, hogy nem pontosan másoltad ki a címet, ami helyesen így hangzik: "F1 - KEGYVESZTETTÉ VÁLHAT JAPÁNBAN A RED BULL IFJONCA"
2.) A címmel mi a problémád így, ebben a formában?

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása