KESZTHELYI ISMÉT PONTOKAT SZERZETT, TICKTUMNAK NINCS MÁR ESÉLYE A BAJNOKI CÍMRE

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_round2_sepang_3.JPG

Egy hétnyi szünet után máris folytatódott az ázsiai Forma-3 téli szériája, az első sepangi versenyhétvégével, aminek folyamán a mezőny egyetlen magyar érdekeltsége, Keszthelyi Vivien annak ellenére elcsípett újabb néhány pontot, hogy technikai problémák is hátráltatták őt. Ellenben Daniel Ticktum bajban van, ugyanis egy, még az előbbinél is feledhetőbb hétvégével már a matematikai esélyét is elbukta a bajnoki címet és a hőn áhított F1-es szuperlicensz-pontokat illetően, de David Schumachernek sem termett sok babér Malajziában.

Második versenyhétvégéjén is túl van már az ázsiai F3 téli bajnokságának mezőnye: Sepangban, a Forma-1-es Maláj Nagydíjon egykor otthont adó helyszínen azonban nagyjából a burirami erőviszonyokat láthattuk ismét, azaz Rinus van Kalmthout ismét megnyerte az első két futamot, míg Ye Yifei újfent a harmadik verseny leintését követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezek után a bajnoki címért vívott küzdelem lényegében kettőjükre szűkült, bár még Alessandro Ghirettinek is vannak matematikai esélyei – a francia lemaradása jelenleg 60 pontos, és még 75 egység szerezhető a hátralévő víkenden.

f3asia_veekay_ticktum_dsc.jpg

Ellenben nem mondhatja el ezt magáról Daniel Ticktum, aki az első versenynek neki sem vághatott, de a másik kettőt is csak az ötödik és a kilencedik pozícióban fejezte be, amivel már a tabella nyolcadik helyén áll csak a maga 38 pontjával, egy pozícióval David Schumacher mögött, aki két hetedik hellyel és egy kieséssel távozhatott a második helyszínről, így ő is csak öt egységgel előzi meg a Red Bull patronáltját.

Keszthelyi Vivien mindeközben folytatta tanulási folyamatát, és a nagyobb mezőny ellenére egy 9., egy 11. és egy 10. helyezéssel bővítette a repertoárját, pedig viszonylag nehéz hétvégét tudhat maga mögött ő is. A második versenyen egy kavics általi sérülés okozta hűtőcsere miatt a 9. rajtkocka helyett a boxból indulhatott, míg az utolsó futamon Amaury Cordeellel kellett kemény csatát vívnia a pontszerzéséért. Ezek után a debreceni születésű versenyző a 12. helyet foglalja az összetettben, 9 pontot számlálva.

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_round2_sepang_4.JPG

„Nagyon boldog vagyok! Óriási öröm számomra, hogy ismét sikeresen teljesítettem a forduló mindhárom versenyét. Rövid idő alatt sok tapasztalatot sikerült gyűjtenem az autóval kapcsolatosan. A második verseny előtt nem volt szerencsém, a bokszutcából kellett rajtolnom, ami megnehezítette a dolgunkat, de ilyen az autósport, a csapat pedig kiválóan reagált a helyzetre. A harmadik futamot élveztem a legjobban, az ilyen szituációkból rengeteget lehet tanulni” – összegezte második, F3-as autóval teljesített hétvégéjét a 18 éves pilótahölgy a VRS Sport által kiadott sajtóközleményben, akinek teljesítményével a BlackArts Racing csapatfőnöke, Bill O’Brien is elégedett volt.

„Vivien kiváló ütemben fejlődik. A második versenyen keményen kellett küzdenie, mert a boxutcából rajtolt, a harmadikon pedig körről körre teljesítette a kihívásokat, hogy előre törjön a 10. helyre és utána megtartsa azt. Ezen az utolsó futamon a leggyorsabb körideje mindössze 1.2 másodpercre volt a kétszeres makaói bajnok Dan Ticktumtól. Ez rendkívüli eredmény egy olyan fiatal hölgytől, aki mindössze a második versenyhétvégéjén vesz részt a formulaautós kategóriában” – mondta O’Brien.

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_round2_sepang_1.jpg

A következő és egyben utolsó hétvégére ugyan csak bő egy hónap múlva kerül sor, Keszthelyi előtt sűrű hetek állnak, ugyanis Ázsiából rögtön visszaigyekezett Európába, mivel ezen a héten esedékesen a W Series válogatója, ahol 30 nemzet 59 pilótája ellen kell bebizonyítania azt, hogy kellőképpen rátermett arra, hogy megkapja a női formulaautó-bajnokságban az elérhető ülések egyikét.

Végeredmények: 1. futam | 2. futam | 3. futam

A bajnoki pontverseny állása:

1.) Rinus van Kalmthout (holland, Hitech Grand Prix) – 133 pont
2.) Ye Yifei (kínai, Absolute Racing) – 104 pont
3.) Alessandro Ghiretti (francia, Hitech Grand Prix) – 73 pont
4.) Tomoki Takahashi (japán, Super License) – 44 pont
5.) Akash Nandy (maláj, Pinnacle Motorsport) – 44 pont
...
7.) David Schumacher (német, Pinnacle Motorsport) – 43 pont
8.) Daniel Ticktum (brit, Hitech Grand Prix) – 38 pont
...
12.) Keszthelyi Vivien (magyar, BlackArts Racing) – 9 pont

Fotó: VRS Sport Media, F3 Asia / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114581100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása