F1: „Nonszensz” a Hülkenberg-Red Bull pletyka

38f7-68a4-3fd9-447d97425859_6537e89a25378a8b868c4429cc282b25284f8b2f_1.jpg

Reagált azon híresztelésekre a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko, miszerint 2020-tól Nico Hülkenberg válthatja Pierre Gaslyt a csapatnál. A „nonszensz” jelzővel illette a feltevést.

Nem produkált idáig túlságosan kiemelkedő teljesítményt a 2019-es Forma-1-es szezonban Pierre Gasly, miután átvette a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét a Red Bullnál – a három élcsapat versenyzői közül ugyanis már csak ő az egyedüli, aki még nem állt dobogóra, miközben holland csapattársa, Max Verstappen kétszer is.

Ezek után az utóbbi hetekben több sajtóorgánum is megszellőztette, hogy a Red Bull fontolóra veheti a francia versenyző leváltását, sőt a múlt héten a Motorsport.com olasz kiadása be is dobta Ricciardo jelenlegi csapattársának, Nico Hülkenbergnek a nevét, mint lehetséges helyettes. Azonban Dr. Helmut Marko, a négyszeres konstruktőri világbajnok gárda az Auto Bild kérdésére határozottan cáfolta a pletykákat:

„Ezek a pletykák már annyira túlzóak, hogy még egy ilyet nem akarok kommentálni. Teljesen nonszensz ez az egész. Ugyanezt mondtam Gaslynak is, aki emiatt még fel is hívott.”

ap-1zezq9ds51w11_news.jpg

Markót emellett a hétvégi esélyekről is kérdeztek, aki erre a kérdésre felelve egyértelműen leszögezte, hogy Red Bull-győzelemre ne számítsunk Kanadában – sőt úgy véli, hogy a szintén önostromlásba burkolódzó Ferrari is esélyesebb arra, hogy megszorongassa a Mercedest.

„Montrealban esetleg a Ferrarinak lehet esélye [a Mercedes ellen – szerk.], az erős motornak köszönhetően. Természetesen mi is minden tőlünk telhetőt meg fogunk próbálni, de a mi időnk inkább Szingapúrban jön majd el, amikor már a Honda új motorja is meglesz”

– mondta Marko, aki a szezon előtt még öt győzelmet vizionált csapatának.

Fotó: Renault Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8514878220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása