F1 - HIVATALOS: A RED BULL MEGERŐSÍTETTE GASLYT VERSTAPPEN CSAPATTÁRSAKÉNT!

max_verstappen_pierre_gasly_f1_grand_prix_vougmjq2aksx.jpg

Hétfőn este a Red Bull Racing pontot tett a találgatások végére, s végre valahára hivatalosan is bejelentette, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa jövőre Milton Keynesben: Daniel Ricciardo utódja a GP2 2016-os bajnoka, Pierre Gasly lesz!

A négyszeres konstruktőri világbajnok istálló, a Red Bull Racing hétfő esti bejelentésének értelmében megvan Max Verstappennek is a 2019-es párja: Pierre Gasly személyében mégpedig, aki a tavalyi Maláj Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben, a Toro Rosso színeiben, miután 2016-ban megnyerte a száguldó cirkusz előszobájának tartott GP2-t.

Aztán a faenzai gárda az idei évre meghosszabbította a francia szerződését – a 22 éves pilóta pedig néhány szép eredménnyel hálálta meg a neki szavazott bizalmat: a Honda-hajtású STR13-assal negyedik lett Bahreinben, hetedik Monacóban, a Magyar Nagydíjat pedig a hatodik pozícióban fejezte be, mindezzel alaposan felülmúlva, szinte már leiskolázva csapattársa, Brendon Hartley teljesítményét.

Amikor pedig néhány héttel ezelőtt bejelentésre került, hogy Daniel Ricciardo az idei év végeztével távozik az energiaitalos alakulattól és a Renault-hoz igazol, Gasly számára látványosan megnyílt a szintlépést illetően. S miután múlt hét pénteken biztossá vált, hogy a másik RB15-ös másik fő esélyese, Carlos Sainz Jr. a McLarennél folytatja a pályafutását, ez a mai bejelentés szinte már formalitássá vált.

pierre_gasly_f1_grand_prix_hungary_qualifying_n1aw7hb2_0sx.jpg

Gasly ráadásul abban a tekintetben előnybe kerülhet Verstappennel szemben, hogy neki már van egy évnyi tapasztalata a Honda erőforrásaival, amelyeket a Red Bull a következő szezontól fog használni.

„Azóta, hogy valamivel kevesebb mint egy évvel ezelőtt először versenyzett Pierre a Forma-1-ben, a Scuderia Toro Rossóval, bebizonyította a kétségbevonhatatlan tehetségét, amelyet a Red Bull még pályafutásának korábbi szakaszában felfedezett” – kommentálta a hírt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – „Már nagyon várjuk a csapatnál Pierre érkezését, mert a tempója, a képességei és a hozzáállása is a helyén van.”

„Ez volt a célom azóta, hogy 2013-ben csatlakoztam a Red Bull pilótanevelő programjához. Ez a hihetetlen lehetőség pedig egy újabb lépés a célom felé, ami az, hogy nagydíjakat nyerjek és világbajnoki címekért harcoljak. A Red Bull-nak is mindig ez volt a célja, és ez az, amit akarok” – nyilatkozott örömittasan átigazolásának híréről Gasly, aki a GP2 mellett a Super Formulában is eredményesen szerepelt: a japán formulaautós széria 2017-es szezonját a második helyen zárta úgy, hogy bajnoki álmait a szezonzárón látott cudar időjárás foszlatta szerte.

A francia emellett azt is hozzátette, hogy rendkívül hálás Franz Tostnak és a Toro Rossónak, s az idei szezon hátralevő futamain minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy év végén legyen ok az ünneplésre.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814192155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása