F1 - ELDŐLT: RICCIARDO A RENAULT-HOZ IGAZOL 2019-RE

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_practice_3iy9yuzb78gx.jpg

Nem sokkal az után, hogy a Red Bull megerősítette Daniel Ricciardo távozását, bejelentették, hogy az ausztrál a Renault gyári csapatánál folytatja a Forma-1-ben 2019-től.

Még ki sem hűlt a klaviatúránk azt követően, hogy beszámoltunk arról, hogy a Red Bull Racing a kora délutáni órákban bejelentést tett, miszerint az idei szezon végeztével elhagyja a Milton Keynes-i gárdát Daniel Ricciardo, a Renault máris megerősítette, hogy az ausztrál új munkahelye Enstone-ban lesz, Nico Hülkenberg csapattársaként – a német így kitöltheti az egy plusz egy évre szóló szerződését.

F1 - BRÉKING: RICCIARDO TÁVOZIK A RED BULL-TÓL! IRÁNY A RENAULT?!

Robbant a bomba: a Red Bull Racing pénteken kora délután ugyanis bejelentette, hogy 2018 végén elhagyja a csapatot Daniel Ricciardo. Sajtóértesülések szerint a Renault-nál folytathatja pályafutását az ausztrál. Az elmúlt hetekben a nemzetközi sajtó egyik kiemelt pletykatémája Daniel Ricciardo jövőjét firtatta.

„A Renault eldöntötte, hogy visszatér a Forma-1-be azért, hogy világbajnokságokért harcoljon. Daniel Ricciardo leigazolása pedig egy egyedi lehetőség volt a Renault Csoport számára, amelyet nem lehet kihagyni ezen célt szem előtt tartva. Üdvözöljük Danielt a csapatunkban, amely ugyan még csak készülőben van, de minden eddiginél motiváltabb” – nyilatkozta Jérôme Stoll, a Renault Sport Racing elnöke.

„Daniel leigazolása hangsúlyozza az elszántságunkat, miszerint mennyire fel szeretnénk gyorsítani a fejlődésünket és a sportág élvonalába kerülni. Emellett ez elismerése annak a munkának, amit az előző két és fél szezon során végeztünk el. Daniel kétségkívül tehetséges és karizmája egy óriási bónusz a csapat számára” – mondta Cyril Abiteboul Ricciardo szerződtetése kapcsán. – „A belénk vetett bizalmát pedig úgy kell meghálálnunk, hogy a lehető legjobb autót biztosítjuk a számára. Üdvözöljük őt a fejlődő csapatunkban, 2019-ben. Büszkévé tesz minket ez a megállapodás, de ugyanakkor szerények maradunk.”

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_lgx5dsv3oawx.jpg

Jövőre már egy csapatban harcolhat Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg.

Daniel Ricciardo pedig elárulta, hogy ez az átigazolás volt élete eddigi legnehezebb döntés, de készen áll az új kihívásokra. Az ausztrált – akinek a nevéhez négy és fél Forma-1-es szezon mellett hét futamgyőzelem és 29 dobogó fűződik – a következőképpen idézi a Renault hivatalos sajtóközleménye: „Valószínűleg ez volt eddigi pályafutásom egyik legnehezebb döntés, de azt gondoltam, hogy itt az ideje annak, hogy friss és új kihívásba vágjak bele. Tudom, hogy még rengeteg tennivaló áll a Renault előtt addig, amíg elérheti a célját a legmagasabb szinten versenyezve, azonban az elmúlt két évben produkált fejlődésük lenyűgözött engem. Emellett azzal is tisztában vagyok, hogy akárhányszor felbukkant ebben a sportban a Renault, mindig nyert. Remélem, hogy képes leszek segíteni a csapatot ebben a kalandban.”

Ezeken túl az is kiderült, hogy Ricciardo kapásból két évre írt alá, így Lewis Hamiltonhoz (Mercedes) és Sebastian Vettelhez (Ferrari) hasonlóan az ő jövője is biztos 2020 végéig.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8614159973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása