F1 - BRÉKING: RICCIARDO TÁVOZIK A RED BULL-TÓL! IRÁNY A RENAULT?!

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_o2jh0luzbw8x.jpg

Robbant a bomba: a Red Bull Racing pénteken kora délután ugyanis bejelentette, hogy 2018 végén elhagyja a csapatot Daniel Ricciardo. Sajtóértesülések szerint a Renault-nál folytathatja pályafutását az ausztrál.

Az elmúlt hetekben a nemzetközi sajtó egyik kiemelt pletykatémája Daniel Ricciardo jövőjét firtatta. Ennek kapcsán több médium is azt tartotta valószínűnek, hogy az ausztrál versenyző a szezon végeztével hátat fordíthat a Red Bull-nak, azonban azt homály fedte, hogy mit is hozhat számára a folytatás – szóba hozták már a Ferrarival is többek között, de úgy tűnik, hogy az olaszoknál jövőre vagy Kimi Räikkönen, vagy Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa.

Pénteken délelőtt egy újabb sajtóhír jelent meg, amely azt állítja, hogy a 29 éves ausztrál jövőre már a Renault színeiben lehet ott a Forma-1-es rajtrácson – ennek kapcsán nem érkezett hivatalos megerősítés. Azonban ez után nem sokkal, a kora délutáni órákban a Red Bull megerősítette, hogy Daniel Ricciardo 2018 végén elhagyja Milton Keynes-t.

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_practice_jzud0mctbd3x.jpg

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk Daniel döntését, miszerint távozik az Aston Martin Red Bull Racing csapatától és a jövőre nézve a legjobbakat kívánjuk neki” – kommentálta a hírt Christian Horner, az energiaitalos gárda csapatfőnöke. – „Szeretnénk köszönetet mondani neki, amiért odaadóan játszotta a szerepét a csapatnál 2014-től fogva, valamint a hét futamgyőzelemért és a 29 dobogós helyezésért, amit elért velünk.”

„Így folytatjuk opcióink kiértékelését, mielőtt eldöntenénk, hogy ki fog csatlakozni Max Verstappenhez a 2019-es szezonra. Mindeközben továbbra is hátravan kilenc verseny a mostani idényből, amelynek során maximális mértékben arra fogunk koncentrálni, hogy minden lehetőséget kimaximalizáljunk Max és Daniel számára” – tette hozzá.

Ricciardo 2008-ban csatlakozott a Red Bull nevelőprogramjához, amelyet követően számosan juniorbajnokságban eredményesen szerepelt. Ezek után, a 2011-es Brit Nagydíjon mutatkozott be a HRT színeiben, majd az azt követő két szezont a Toro Rossónál töltötte. Az ausztrál 2014-ben érkezett meg a Red Bull-hoz, amelynél Mark Webbert váltotta – az elmúlt négy és fél szezon mérlege pedig hét futamgyőzelem, 29 pódium, valamint 904 világbajnoki pont.

FRISSÍTÉS: Hivatalos – Daniel Ricciardo 2019-től a Renault-nál folytatja!

F1 - ELDŐLT: RICCIARDO A RENAULT-HOZ IGAZOL 2019-RE

Nem sokkal az után, hogy a Red Bull megerősítette Daniel Ricciardo távozását, bejelentették, hogy az ausztrál a Renault gyári csapatánál folytatja a Forma-1-ben 2019-től.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014159899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása