F1 - DÖNTÖTT A MCLAREN: SAINZ VÁLTJA ALONSÓT 2019-TŐL

carlos_sainz_f1_grand_prix_hungary_previews_a9wr3s8g-p6x.jpg

Csütörtökön, a kora délutáni órákban a McLaren csapata bejelentette, hogy a következő szezontól fogva a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót helyét honfitársa, Carlos Sainz Jr. veszi át.

Igaznak bizonyult a tegnapi nap folyamán megjelent sajtóhír, ugyanis csütörtök délután megerősítette egyik 2019-es versenyzőjét a McLaren, Carlos Sainz személyében – ráadásul a spanyol egy több évre szóló kontraktust szignózott.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk amiatt, hogy Carlos McLaren-pilótaként folytatja. Egy ideje már figyeltük őt és nagyon nagyra tartjuk” – nyilatkozta a csapat hivatalos közleményében Zak Brown, a McLaren főnöke.

Sainz az idei évben a Renault színeiben versenyez, miután a franciák megkapták kölcsönbe a Red Bull-tól, amelyhez egészen szeptember végéig kötötte volna – azonban a spanyolnak az év végén távoznia kell Enstone-ból, mert jövőre már Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo kettőse fogja erősíteni a gyári csapatot.

A mai bejelentés pedig azt jelenti, hogy az energiaitalos gyártó elengedte Sainz kezét, aminek köszönhetően minden bizonnyal megkapja a lehetőséget a Toro Rosso-versenyző Pierre Gasly arra, hogy 2019-ben már a Red Bull színeiben és Max Verstappen csapattársaként bizonyítsa tehetségét.

carlos_sainz_f1_grand_prix_germany_23ln8uik8dnx.jpg

„Nagyon örülök, hogy végre megerősíthetem azt, hogy a 2019-es szezontól a McLaren versenyzője leszek. Már egy ideje vártam erre, s nagyon izgatott vagyok pályafutásom következő fejezete miatt” – kommentálta átigazolása hírét Sainz.

Azonban azt még homály fedi, hogy ki lesz a 23 éves spanyol csapattársa – a motorsport.com értesülései szerint az idei teszt- és tartalékpilóta és Forma-2-es élmenő Lando Norris, a Mercedes-junior Esteban Ocon és a wokingi gárda jelenlegi pilótája, Stoffel Vandoorne is esélyes a másik ülésre. A közlemény a McLaren csak annyit közölt, hogy majd a megfelelő pillanatban felfedi a másik pilóta kilétét.

Viszont Vandoorne jövője még a Forma-1-ben sem mondható igazán betonbiztosnak, ugyanis amennyiben kegyvesztetté válik a McLarennél – amire jelenlegi formája alapján van esély –, akkor már csak abban bízhat, hogy kap egy ülést a Toro Rossónál vagy annak a Frederic Vasseurnek az irányítása alatt levő Saubernél, aki a főnöke volt a belga pilótának a GP2-es időkben, az ART Grand Prix-nél.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214184745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása